zebra
zebra

Met uitsterven bedreigde Grevy zebra’s gedood

Nieuws

In Kenia zijn afgelopen zondag zeven zeer zeldzame Grevy zebra’s neergeschoten en overleden tijdens een schietpartij tussen herders. De dieren overleden in het Buffalo Springs Game Reserve in Isiolo Count. De lichamen van de zebra’s werden vanochtend aangetroffen door rangers van de Kenya Wildlife Service.


De overheid legt de schuld neer bij lokale herders. Zij zouden na een vuurgevecht het vlees van de zebra’s hebben meegenomen. Parkgids Michael Gichure: “De toeristen komen vaak speciaal voor de zeldzame Grevy zebra’s die in ons park rondlopen. Het is jammer dat dieren werden gedood door dezelfde mensen die profiteren van hun bestaan.”

De populatie wilde Grevy’s is de afgelopen jaren drastisch afgenomen. In 1970 leefden er nog ruim 15.000 wilde Grevy’s. Tegenwoordig leven er nog maar 2800 dieren in het wild. De grote afname komt vooral door het verlies van leefgebied, stroperij, ziektes en de toename van roofdieren. Ook de droogte in Kenia en medicinale tradities van inheemse stammen raken de Grevy’s.

Bron: Horsetalk