pony, grazen, gras
pony, grazen, gras

‘Het gras is groener bij de buren’: acht circuspony’s ontsnapt

Nieuws

Dinsdagmorgen zag een inwoner van het Brabantse Sint-Oedenrode nadat hij zijn gordijnen open deed acht pony’s in zijn voortuin staan. De dieren van van Circus Renaissance waren op avontuur gegaan.


“Ze hebben het hek opgetild en zijn er samen vandoor gegaan”, aldus een medewerker van het circus. “De pony’s hebben bij de tent genoeg gras, maar blijkbaar vonden ze het wel interessant om Sint-Oedenrode te verkennen.”

Verrast


Het circus kreeg een telefoontje dat er pony’s door Sint-Oedenrode liepen. Medewerkers gingen op zoek naar de dieren, maar die werden niet meteen gevonden. De politie belde vervolgens dat de pony’s op de Zwembadweg in een voortuin stonden te grazen.

“Er stonden ook twee pony’s op mijn oprit. Dan sta je toch even raar te kijken”, vertelt een buurtbewoner die er wel om kan lachen. “Er was genoeg bedrijvigheid in de straat.”

Veilig terug


“Het gras bij de buren is toch groener”, grapt het politieteam Facebook. De kleine paarden zijn zonder te mokken weer meegegaan met het circuspersoneel. Eind goed, al goed.

Bron: Omroep Brabant