bos
bos

Online verkoop ruitervergunning 2016 van start

Nieuws

Vanaf vandaag kunnen ruiters hun vergunning voor 2016 van Natuurmonumenten online aanschaffen. De vergunning is verplicht in de natuurgebieden Nationaal Park Veluwezoom, Montferland (Gelderland) en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen (Noord Brabant). Natuurmonumenten gebruikt deze inkomsten voor het onderhoud van de paden, voor nieuwe routes voor ruiters en voor het beheer van de natuur.


De ruiterpaden in de natuurgebieden worden intensief gebruikt. Daarom is het voor de veiligheid en de natuur essentieel dat zij goed onderhouden worden. Natuurmonumenten gebruikt deze inkomsten voor het onderhoud van de paden, voor nieuwe routes voor ruiters en voor het beheer van de natuur. Vorig jaar bleek dat mensen begrijpen dat natuuronderhoud geld kost, dat zij hieraan willen bijdragen en dat er verschillende recreatievormen in een gebied plaatsvinden. Een bijdrage leveren kan door te betalen voor het gebruik van speciaal aangelegde paden of door het helpen onderhouden van het gebied.

Aangepaste prijzen


Vanaf 1 januari 2016 bedraagt de prijs van een ruitervergunning €25,- per jaar. Daarnaast komen er vanaf 1 januari dagkaarten beschikbaar voor €7,50. De vergunning bestaat uit een (leren) label voor ruiters dat aan hoofdstel of rijtuig bevestigd wordt. De vergunningen zijn te verkrijgen via de webshop en verschillende verkooppunten in de buurt van de routes.

Bron: Natuurmonumenten