sjef janssen anky van grunsven salinero
sjef janssen anky van grunsven salinero

Sjef Janssen: ‘We zullen zien of Rio een reëel doel is’

Nieuws

Deze week staat er een groot interview met dressuurkoningin Anky en haar man Sjef Janssen in Helden Magazine. Ze gaat in op de vraag die íedereen haar al wilde stellen: wil ze proberen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio volgend jaar? Dit zouden dan haar achtste Spelen worden.


“Rio is geen doel voor me, het zit niet in mijn hoofd. Ik ben elke dag lekker aan het rijden en zie wel hoe het gaat lopen. Ik heb nu wel een heel leuk paard, Bon Bravour, maar ik denk niet dat ik ’m op tijd kan klaarstomen. Waarschijnlijk ga ik naar Rio om te coachen en wedstrijden te kijken. Toch ben ik een beetje voorzichtig geworden, want voor Londen riep ik ook dat ik niet mee ging doen. Op dit moment weet ik het echt niet en dan moet ik ook niet gaan roepen dat ik sowieso niet van de partij zal zijn”, vertelt Anky.

Sjef Janssen reageert: “Bon Bravour is nog ontzettend jong, maar wat goed is, komt vaak snel. We proberen hem nu een spoedcursus te geven. Pas als we Bon Bravour de echt zware wedstrijden laten doen, kunnen we erachter komen of hij het kan redden. Nu is het daar nog te vroeg voor. Het is wel een heel mooi paard met een goede uitstraling, echt een eyecatcher. De komende drie à vier maanden zullen uitwijzen of Rio een reëel doel is.”

Anky wil sowieso graag naar de Spelen. “De prijzen interesseren me niet. De Olympische Spelen blijven een geweldig evenement. Ik wil er daarom sowieso naartoe, met of zonder paard. Aan de andere kant weet ik van mezelf dat ik van uitdagingen houd. Ik heb ook bewust nooit afscheid genomen als topsporter. Het kan zomaar zijn dat ik het leuk vind om een keer een wedstrijd te rijden. We zullen in elk geval geen toppaard kopen om naar Rio te kunnen gaan. Dat hebben we voor Londen gedaan met een ander paard van ons, Upido, maar die is al lange tijd erg blessuregevoelig. Ik heb in elk geval geleerd dat ik geen dingen te hard moet roepen, want ik sta niet altijd voor mezelf in, haha.”

Bron: Helden Online