151005128_ABFweb
151005128_ABFweb

Test: Heeft jouw paard een tandarts nodig?

Nieuws

Herken jij gebitsproblemen bij je paard? Controleer aan de hand van deze test of het voor je paard tijd is voor een bezoek aan de paardentandarts. Paardengebitdierenarts Sanne Journée vertelt hoe je gebitsproblemen bij je paard snel herkent.
[gravityform id="1076" title="false" description="false"]

0 - 1 punten


Voor jou is er geen directe reden om aan te nemen dat je paard dringend een tandarts nodig heeft. Toch is het verstandig om het gebit van je paard regelmatig te laten controleren. “Mijn advies is om het paardengebit elk jaar te laten controleren, omdat de tanden en kiezen van een paard altijd doorgroeien en er snel problemen kunnen ontstaan, met veel ongemak voor je paard tot gevolg”, zegt paardengebitdierenarts Sanne Journée.

Meer weten over signalen van gebitsproblemen en het vinden van de juiste gebitsverzorger? Lees hier de adviezen van Sanne Journée.

Meer dan 1 punt?


Dan heb je reden voor een tandartsbezoekje. Mogelijke signalen dat het tijd is voor een tandartsbezoek, adviezen om de gebitstoestand in de gaten te houden en tips voor het vinden van een bekwame gebitsverzorger vind je hier.