oog detail schimmel
oog detail schimmel

Geldbedrag voor tip over illegale slachting Grand Prix-paard

Nieuws

Er is 30.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de arrestatie van de slachter van een Grand Prix-springpaard, schrijft Horse and Hound. De twaalf jaar oude ruin Phedras De Blondel werd vorige week geslacht aangetroffen in de stal van zijn eigenaren in Palmetto, Florida.


Zijn benen waren van zijn lichaam gesneden en hij miste een deel van zijn lichaam. In Amerika is het slachten van paarden verboden. Volgens de regionale sheriff is het paard voor zijn vlees geslacht.

Star Trek acteur en ruiter William Shatner is een van de mensen die het geldbedrag uitloof. Hij doneerde 5000 dollar om de dader te pakken te krijgen.

Het paard was nog maar net op de stal van zijn eigenaren. ”Dit paard is niet geslacht door een beginner. Het was een professionele slager. Hij wist precies welke delen hij moest hebben en hoe hij het dier moest laten sterven”, vertelt de eigenaar. Volgens de lokale autoriteiten is voor Phedras De Blondel gekozen omdat hij erg groot was.

“We hopen dat iemand iets ongewoons heeft gezien, zoals een auto of vrachtwagen. De stal is namelijk niet ver van de snelweg”, vertelt politieagent Dave Bristow.

Het paard was eerder in bezit van de Franse springruiter Christian Hermon. In augustus werden ze nog 14e op de CSI2* in Auvers.

Bron: Horse and Hound