oren
oren

2000 euro voor gouden tip over paardenbeul

Nieuws

Paardenliefhebber Davy Maes uit het Belgische Tessenderlo looft samen met collega’s 2000 euro uit voor de gouden tip over een paard dat twee weken geleden gruwelijk werd gedood. HLN schrijft dat de dader tot de dag van vandaag nog steeds spoorloos is.


Het springpaard Arco werd op gruwelijke wijze gedood. Zijn buik werd opengesneden, hij kreeg een steekwonde in de hals en zijn oren en ogen werden verwijderd. Niet enkel de eigenaar F. is er het hart van in. Ook de andere paardenliefhebbers in de streek zitten sindsdien met een grote schrik dat nog zoiets gruwelijks zou gebeuren. Ook de 39-jarige Davy Maes uit Tessenderlo wil deze gruwel een halt toeroepen en neemt daarom het heft in eigen handen. Hij roept zijn collega’s op om samen met hem een geldbeloning te geven aan degene die de gouden tip naar de beul geeft.

Onrust


“Dit is het werk van een ziek gestoord persoon. Het is helaas niet het eerste feit dat een paard op een gruwelijke wijze om het leven gebracht wordt. Ik word er misselijk van. Daarom besloot ik om een beloning uit te loven. Vijfhonderd euro heb ik er gerust wel voor over. Als geld kan helpen voor een gouden tip, waarom niet? Liever wat geld uitdelen dan dat er nog een paard zoiets overkomt”, zegt Davy Maes.

“Net als veel andere eigenaars ben ik niet meer gerust. Daarom huurde ik stallen die ik achteraan mijn woning plaatste. ‘s Nachts zet ik de paarden daar, zodat ze niet in hun weide aan de overkant van de straat staan”, zegt Davy.

Steun


Intussen hebben nog andere mensen via de sociale media te kennen gegeven dat ze geld geven voor de gouden tip. “Neen, we gaan geen klopjacht houden. Ik kan echt niet tegen dat onrecht, vandaar deze oproep”, vertelt Davy.

De eigenaar van Arco voelt zich gesteund. “We zijn al met vier personen die elk 500 euro geven. 2.000 euro voor een tip is dus helemaal niet slecht. Het artikel over Arco werd via sociale media al meer dan 20.000 keer gedeeld. Vele mensen vernamen het dus en de tips stromen dan ook binnen. Maar helaas kwam er nog geen ‘gouden’ tip binnen. De dader is tot op de dag van vandaag spoorloos. Dat is erg verontrustend. Hopelijk komt hier snel verandering in en kan politie de dader vatten voor er nog andere slachtoffers vallen”, besluit F., de eigenaar van Arco.

Bron: HLN