slofteugel
slofteugel

Bit Buzz: Duitsland bespreekt regels slofteugel

Nieuws

Even lekker lezen in je pauze! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag: Slofteugel nu ook onderwerp van gesprek in Duitsland, hippe paardenprintjes en wat doe je als je instructeur regelmatig belt tijdens je lessen?



Nieuws


Vanaf 2016 mag er in in Zwitserland niet meer tijdens springwedstrijden met een slofteugel gereden worden, ook niet als de ruiters losrijden. Ook bij de Duitse Federatie worden de regels nu besproken. Ruiters mogen tot nog toe tijdens het losrijden en bij de prijsuitreikingen met slofteugel rijden. Lees verder op Horses.nl



Nieuws


Een voorstel om de ‘bloedregel’ te versoepelen krijgt steun van de International Dressage Trainers Club en de International Dressage Riders Club. Op dit moment worden ruiters op internationale wedstrijden meteen gediskwalificeerd wanneer bij het paard bloed geconstateerd wordt. De druk om de regel te versoepelen is door verschillende incidenten, zoals Parzival die op zijn tong had gebeten tijdens de werelruiterspelen in 2010, toegenomen. Lees hier meer.



Mode


Kleding met paardenprint kinderachtig? Helemaal niet! Bekende winkelketens als Zara hebben items met een prachtige paardenprint. Doe er je voordeel, nu je lievelingsdier ook nog eens modieus is. Check de items op Pumps en Paarden.



Psychologie


Wat moet je je indenken als je probeert je zenuwen onder controle te houden? Een bekende truc is om jezelf ‘te zien winnen’. Maar dit kan er voor zorgen dat je je teveel op presteren focust, waardoor je meer gespannen wordt. Beter kun je terug denken aan je beste trainingsmomenten. Lees op HorseCollaborative hoe.



Instructie


Heeft jouw instructeur de gewoonte om tijdens je lessen zijn telefoon op te nemen? In zekere gevallen mag je daar wat van zeggen, hoe lastig dat ook is. Bijvoorbeeld als om de koop van een paard gaat, of het inplannen van een les. Weten waar je de grens moet trekken? Lees het artikel op HoreCollaborative.



Beeld


De olieverfschilder Jake Wood-Evans maakt mysterieuze schilderijen van paarden en hun ruiters. Het levert bijna een spookachtig beeld op. “Mijn interesse voor het schilderen van paarden stamt af van mijn obsessie voor klassieke kunst. Ik hou van de geschiedenis van het paard, die je terug ziet in oude schilderijen. Ik doe veel onderzoek naar licht en kleurhelderheid, dat werkt vooral goed bij de witte paarden.” Bekijk hier de kunstwerken.