knhs
knhs

Bit Buzz: Contributie KNHS verandert

Nieuws

Even lekker lezen in je pauze! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag: de contributie van de KNHS verandert in 2016, zo help je jouw instructeur en er is een film verschenen over ‘The Caravan’.



Nieuws


Ben je lid van de KNHS? Dan veranderen er per 1 januari 2016 een aantal dingen aan je contributie. Zo vervalt je verplichte abonnement op Paard&Sport, gaat de prijs van een eerste startpas omhoog en krijgen alle leden in de loop van 2016 een digitale ledenpas. Bekijk wat er allemaal precies verandert op KNHS.



Instructie


Je instructeur geeft je niet alleen les, hij laat je ook dingen zien, moedigt je aan, motiveert je, en herinnert je de dingen die je je moet herinneren als je beter wil worden met paarden. Zij helpen je maar als te graag - het is hun vak. Maar succes zit ‘m in beiden. Vraag je je daarom af hoe jij je instructeur kan helpen om jou te helpen. Je kan hem bijvoorbeeld vertellen wat voor jou werkt, je op de oplossing focussen en natuurlijk zorgen voor een sportieve instelling, zowel op als naast je paard. Klik hier voor het artikel.



Onderzoek


In Frankfurt, Duitsland is afgelopen weekend een fossiel gevonden van een foetus van een paard-achtige. De foetus werd ontdekt in het fossiel van het moederdier, dat in 2000 gevonden werd en zo’n 48 miljoen jaar oud is. De foetus is goed bewaard gebleven met bijna alle botten nog aanwezig en ook met elkaar verbonden. Hierdoor konden de onderzoekers het originele uiterlijk en de positie reconstrueren, zo schrijft ScienceDaily.



Film


Op 1 november 2014 vertrok een groep avontuurlijk ingestelde menners, ruiters en passagiers (’The Caravan’) vanaf Murrieta in Californië voor een tocht van ruim 4000 kilometer. De in Canada woonachtige Nederlander Gerard Paagmaan organiseeerde deze lange afstandsrit, waarbij ongeveer 40 km per reisdag afgelegd werd. Ongeveer vier maanden later kwamen ze aan op hun eindbestemming: Weirsdale in Florida. We schreven al eerder over deze reis, klik hier, hier of hier. Nu is er een film verschenen over “The Caravan”, geregisseerd door Margot McMaster.  Bekijk de trailer op Hoefnet.



Beeld


Wauw, kippenvel! Wat vroeger een manier om tijdens de winter door de sneeuw te reizen was, is nu een van de extreemste wintersporten: skijöring. Iemand op ski’s houdt de teugels vast terwijl hij wordt voortgetrokkken door speciaal getrainde paarden zonder ruiter.