FEI, dressuur
FEI, dressuur

Bit Buzz: Eliminatieregel FEI geldt niet voor jonge ruiters

Nieuws

Even lekker lezen! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag: Eliminatieregel FEI geldt niet voor jonge ruiters, je paard helpen zijn ritme te vinden en een super schattig filmpje van een paard en een geitje.



Nieuws


Gisteren is tijdens de Algemene Vergadering van de FEI ingestemd met de wijziging, dat bij het maken van een programmafout een dressuurruiter twee procent aftrek krijgt op zijn score. Bij de tweede fout wordt de combinatie geëlimineerd. Deze regel zal niet gelden voor pony’s, kinderen en junioren. Klik hier voor de verdere wijzigingen.



Nieuws


Donderdagmiddag is er in Zeeland een meisje gewond geraakt nadat haar paard op haar borst stapte toen zij tijdens een springoefening viel. Er werd een traumahelikopter ingevlogen, maar uiteindelijk is ze met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt Brabants Dagblad.



Rijtechnisch


Een (jong) paard moet leren om jouw gewicht te dragen. Paarden kunnen dat gewicht wel dragen, maar moeten daarvoor wel de juiste spieren ontwikkelen want het onbekende gewicht op zijn rug kan voor problemen zorgen in het ritme van het paard. Dit zorgt voor onregelmatigheden in zijn bewegingen. Eerst is het nodig om je paard zónder extra gewicht in het juiste ritme te laten komen. Daarna zal de ruiter zijn (jonge) paard bij iedere pas moeten begeleiden om in het juiste te blijven of te komen. Meer lezen? Klik hier.



Fun


Je stalvriendin herkent je op straat niet in je ‘normale’ kleren, je staat in de lift en beseft je plots dat je wel even schone kleren aan had kunnen trekken of je doet een poging je paard te aaien en je prikt in zijn oog. Als paardenmensen zijn er genoeg momenten dat je je tóch wel een beetje schaamt. HorseCollaborative zette zestien van zulke hilarische momenten op een rij.



Beeld


Cute! Dit geitje probeert indruk te maken op zijn paardenvriend en geeft hem kopjes.