borst, spieren
borst, spieren

Paarden gebouwd om ruiter te dragen?

Nieuws

Even lekker lezen in je pauze! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Zijn paarden wel gebouwd om een ruiter te dragen? Een drone mogelijk oorzaak van dood politiepaard en kinderen opgegroeid met dieren krijgen minder snel astma.

Rijtechnisch

Zijn paarden echt gemaakt om bereden te worden? Onze eerste gedachte zou zijn: ja, ze zijn geschikt. Ze zijn niet te groot, niet te klein en hun rug is groot en sterk genoeg om een mens te dragen. Maar als je kijkt naar alle spieren, botten en ligamenten kom je wellicht tot de conclusie dat ze niet gemaakt zijn om op te rijden. Veel van onze handelingen met paarden, zoals aansingelen, hebben invloed op hun spierenstelsel. Lees en zie hier hoe paardrijden van invloed is op het paardenlichaam.

Nieuws

Een vrouw uit Vriezenveen is snel vrijgesproken toen zij voor de rechter in Almelo stond. Ze zou een paard en een veulen niet de goede zorg hebben gegeven. Een rapport van de inspectie, dat meer helderheid had moeten geven, ontbrak bij de stukken in de rechtbank. De rechter vond dat het een kwestie was van het woord van de politie tegen dat van de vrouw en kwam tot de conclusie dat de vrouw onschuldig is. Lees hier meer.

Nieuws

Een drone kan mogelijk een rol hebben gespeeld in de dood van een politiepaard in Groot-Britannie. In de regio waar vorige maand een politiepaard op hol sloeg en later aan zijn verwondingen overleed, is nu een drone gevonden. De politie zoekt nu naar de eigenaar van de drone. Lees hier meer over het incident.

Onderzoek

Kinderen die in hun eerste levensjaar in contact komen met boerderijdieren, waaronder paarden, hebben een kleinere kans om later astma te ontwikkelen. Dat bleek uit een Zweeds onderzoek onder kinderen waarvan de ouders met dieren werken. Lees hier meer over het onderzoek.

Fun

Wat geef je een paardenmeisje voor kerst? Eerder maakten we al een leuk lijstje met de perfecte sint- en kerstcadeautjes voor paardenmensen, klik hier!