110810260_ABFweb
110810260_ABFweb

Bit Buzz: 1000 paarden voor verjaardag Queen Elizabeth

Nieuws

Even lekker lezen in je pauze! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: duizend paarden bij de viering van de verjaardag van Queen Elizabeth, kobaltchloride slecht voor hart en nieren en huishoudspullen voor de verzorging van je paard.



Onderzoek


Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat kobaltchloride, een onderdeel van vitamine B12 dat veel in de racesport wordt gebruikt, slecht voor hart en nieren is. Een hoge dosis kobaltchloride leidde tot een onregelmatige hartslag of een hartslag gelijk aan dat van een paard dat op hol geslagen is. Lees hier meer over het onderzoek.



Nieuws


Duizend paarden verschijnen volgend jaar mei op Windsor Castle op de negentigste verjaardag van Queen Elizabeth. Het belooft een heel spektakel te worden met 900 paarden en 1500 acteurs. De voorstelling zal het leven van de koningin weergeven vanaf haar geboorte in 1926, door de Tweede Wereldoorlog, haar kroning in 1953 en andere grote gebeurtenissen uit haar leven. Lees hier meer over de viering.



Nieuws


In het Zuid-Hollandse Rijswijk zijn gistermiddag twee paarden op verzoek van De Dierenbescherming van een landje gehaald. Er was geen enkele droge plek op het landje. De eigenaresse heeft de dieren zelf naar een pensionstal gebracht. Volgens de inspecteur van De Dierenbescherming komt dit probleem vaker in deze tijd van het jaar voor door de regenval en de slecht gedraineerde landjes.



Praktisch


Sponzen, handschoentjes, sudocrème en microvezel handdoeken. Er zijn zoveel spullen uit je huishouden die je ook prima voor en rond je paard kunt gebruiken. Bekijk hier het hele lijstje.



 Welzijn


Nu het daadwerkelijk kouder wordt, is het belangrijk om je paard na het rijden op een goede manier te laten afkoelen. Een dikke wintervacht is namelijk een bron voor zweet en vuil. Een paard dat zijn deken weer op krijgt wanneer hij nog nat is loopt een groot risico om het koud te krijgen. Hoe laat je hem het beste afkoelen na een intensieve training? We schreven er eerder over, lees hier meer.