Painted Black
Painted Black

Bit Buzz: Painted Black neemt definitief afscheid in Genève

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Painted Black neemt definitief afscheid, waarom je paard weigert te doen wat je vraagt en acht bevestigingen dat de winter er nu echt aankomt.



Nieuws


Het leek erop of Painted Black tijdens het EK in Aken voor het laatst in de ring was verschenen, maar niets blijkt minder waar. Amazone Morgan Barbançon laat via Facebook weten dat de zwarte hengst tijdens het CHI in Genève voor het laatst een kür op muziek zal rijden.



Gedrag


De meest gestelde vraag in de paardenwereld is ‘Waarom weigert mijn paard soms iets te doen wat ik hem vraag?’ Wat de situatie ook is, het probleem is altijd een vorm van verzet en de situatie is een vorm van menselijk leiderschap. Op Horse Collaborative lees je de vier redenen waarom je paard soms ‘nee’ zegt.



Opmerkelijk


Social Media zijn ontploft na een bericht over het euthanaseren van een paard in Saoudi Arabië, omdat deze ‘homoseksuele gevoelens’ zou hebben. De Saudi’s doen het af als ‘vreselijke leugens’. Check Gulfnews voor het hele bericht.



Onderzoek


Niet alle hengsten zijn hetzelfde en dat geldt dus ook voor de hoeveelheid sperma die ze produceren. De tophengst van een houderij kan bijvoorbeeld maar een beetje produceren, terwijl een veel minder gewild paard meer heeft dan zijn eigenaren ooit zouden willen. The Horse legt uit wat de beslissende factoren zijn op het gebied van spermaproductie.



Fun


Het is natuurlijk fantastisch als je je hobby met je moeder of dochter kunt delen, maar het gaat niet altijd helemaal goed. Herken jij je in de volgende situaties van Horse and Hound?



Seizoen


Waarschijnlijk heb je deze week voor het eerst moeten krabben. Een pijnlijke bevestiging dat de winter er nu toch echt aankomt, net zoals de volgende acht dingen die Horse and Hound noemt. Hoop jij ook dat het weer snel zomer is?