target
target

Bit Buzz: Target training vermindert stress bij paarden

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: target training vermindert stress, gemeente Schouwen-Duiveland is klaar met paardenpoep en prins Harry valt van zijn paard.



Onderzoek


Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat trainen met een target ervoor zorgt dat je paard minder stress ervaart. The Horse schrijft dat het gebruik van een target stressvolle situaties als trailer laden en een dierenarts bezoek makkelijker maakt.



Nieuws


De SP vindt dat honden- en paardenpoep over één kam moeten worden geschoren. De SP kwam daarom met een amendement om tevens een opruimplicht in te stellen voor paardenmest. Ook daarin wordt een uitzondering gemaakt, indien het opruimen van de poep uit het oogpunt van de verkeersveiligheid onverantwoord is. In dat geval heeft de ruiter of menner 24 uur, aldus PZC.



Voeding


In de zomer zweet je paard veel en is het raadzaam om na een intensieve training elektrolyten bij te voeren. Maar is dat in de winter ook het geval? Dr. Wendy Pearson, gespecialiseerd in voeding, legt het op Horse Journals uit.



Verzorging


Het is niet het leukste klusje, maar ook in de winter heeft je leer onderhoud nodig. Hoe je dat het beste kunt doen lees je op Horse Collaborative. 



Video


Dat de Britse prins Harry aan polo doet wisten we al langer, maar dat het af en toe niet helemaal goed gaat wisten we nog niet. Tijdens een polowedstrijd in Zuid Afrika viel hij twee keer van zijn paard. Nadat Harry even beduusd op het veld zat liep hij naar de kant van het veld, waar hij zich vermande en na een paar minuten het paard weer besteeg, melden Britse media. Daarna viel hij, meldt SkyNews met beelden, nog een keer van zijn paard, maar bleef overeind.