anky van grunsven instructie dressuur clinic
anky van grunsven instructie dressuur clinic

Bit Buzz: Anky geeft les aan VeroniKlaas

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Anky geeft les aan VeroniKlaas, de voordelen van zonder beugels rijden en een prachtige reclame met een schimmel.



Nieuws


Anky van Grunsven gaf gisteren paardrijles aan VeroniKlaas, de mascotte van een initiatief van Radio Veronica. In het ochtendprogramma wordt bekend gemaakt welke opdracht VeroniKlaas staat te wachten. Wanneer er genoeg donateurs zijn voert Veroniklaas als tegenprestatie aan het einde van de dag een opdracht uit. Gisteren kreeg VeroniKlaas de opdracht om te leren paardrijden. Met dit initiatief steunt Veronica Actie Pepernoot, die zich inzet voor kinderen die in armoede opgroeien. Klik hier voor het filmpje.



Nieuws


In Engeland is gisteren een drachtige volbloedmerrie verkocht voor het ongelooflijke bedrag van 2,7 miljoen ponden, omgerekend 3,5 miljoen euro. Het gaat om de merrie Hanky Panky die drachtig is van kampioenhengst Dubawi xx. Lees hier meer over de verkoop.



Nieuws


Afgelopen zondag is er een koets met twee paarden in een beek terecht gekomen. De menner stuurde zijn paarden over een smalle brug bij Wolzakken in het Belgische Grasheide. De handeling ging mis en zowel koets als paarden belandden in het water. “Eén paard was met behulp van de omstanders zelf uit het water geraakt. Het andere dier zat vast onder de koets. We hebben het paard  met riemen en de hulp van een kraantje van een naburige boer uit het water gehesen. De hele operatie heeft zo’n twee uur geduurd”, zegt Gert Creemers van brandweerpost Putte. Het paard liep een snijwond op.



Rijtechnisch


Zonder beugels rijden, klinkt dat voor jou als een drama? Het kan lastig zijn, maar een tijd zonder beugels rijden kan je helpen om je houding te verbeteren en er achter de komen hoe onafhankelijk je eigenlijk op de paardenrug zit. Je komt erachter hoe je je benen nu écht gebruikt. Er zijn geen beugels om ze op de plek te houden, dus als je niet oppast gaan je benen werkelijk overal heen. Door zonder beugels te rijden verbeter je bovendien de spieren in je romp, waardoor je uiteindelijk stabieler zal zitten. Je zit ontwikkelen door zonder beugels te rijden? Lees hier meer.



Beeld


Paardenprintjes of -accessoires zien we al langere tijd in het modebeeld. Maar het levert ook prachtige commercials op, zoals deze van het sierradenmerk Hermès. En het is adembenemend: een schitterend wit paard, minimalistische achtergrondmuziek en fijn camerawerk.