spaanse rijschool
spaanse rijschool

Bit Buzz: Spaanse Rijschool op werelderfgoedlijst

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere de Brandenburger Tor gemaakt van hoefijzers, de Spaanse Rijschool op de werelderfgoedlijst en zo maak je de perfecte knotjes.



Nieuws


De beroemde klassieke rijkunst van de Spaanse Rijschool wordt opgenomen op de werelderfgoedlijst van het immateriële culturele erfgoed. Dat schrijft Eurodressage. De Spaanse Rijschool in Wenen is wereldwijd de oudste rijschool in de klassieke stijl.



Opmerkelijk


In de Amerikaanse staat Oklahoma had de politie te maken met een loslopend miniatuurezeltje. Een getuige bood aan dat de ezel wel bij haar op het land een stukje verderop kon staan. De politie wilde de ezel daar naartoe brengen en stopte haar in de auto. De ezel vond het geen probleem, maar liet wel een geurend bedankje achter. Meer hierover lees je op Horsetalk.



Nieuws


In Gorinchem is gisteren een manege afgebrand. Bij Manege Duizer brak rond 10:15 brand uit in het stallencomplex. Alle veertig paarden konden gelukkig gered worden. Hoe de brand ontstond, is nog niet bekend. Uit de omgeving kwam veel hulp om de paarden, die nu geen stal meer hadden, op te vangen. Meer over de stalbrand en filmpjes zijn te vinden op de site van RTV Rijnmond.



Verzorging


Als je op wedstrijd gaat, wil je er natuurlijk uitzien om door een ringetje te halen. Daar hoort een perfecte rij knotjes bij je paard ook bij. Maar hoe doe je dat? Horse Collaborative legt je uit hoe je ‘bad ass’-knotjes kunt maken.



Uitdaging


In Hannover, Duitsland start vandaag een toffe uitdaging: het namaken van de Brandenburger Tor geheel uit hoefijzers. Dit wordt gedaan op de ‘paard en jacht’-beurs die vandaag begint. Vier dagen lang wordt er hard gewerkt om de Berlijnse toren schaal 1:1 na te maken. Bekijk hieronder het introductiefilmpje over de challenge.




Brandenburger Tor aus Hufeisen in Hannover from Werkman Horseshoes on Vimeo.