ruiterfitheid
ruiterfitheid

Bit Buzz: Verbeter je ruiterfitheid met vier oefeningen

Nieuws

Even lekker lezen! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: oefeningen om je ruiterfitheid te verbeteren, de dierenbescherming redt 40 paarden preventief van verwaarlozing, en een erg geduldige veearts.



Instructie


Om goed te kunnen rijden is het niet alleen van belang dat je paard fit en in balans is: ook voor jou als ruiter is dit essentieel. The Horse geeft je vier simpele oefeningen voor verbetering van je lichaamssymmetrie, kracht, coördinatie en synchronisatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van kruipen over de vloer als een baby? Klik hier voor alle oefeningen.



Welzijn


In Groot-Brittanië zijn meer dan 40 paarden op tijd gered van verwaarlozing. De paarden leefden op een braakliggend terrein in een kudde en waren verwilderd. Vanwege de dreigende winterse weersomstandigheden en het alsmaar toenemende aantal dieren besloot de Britse dierenbescherming in overleg met de eigenaar dat het beter was de paarden preventief weg te halen. Verschillende welzijnsorganisaties zijn twee dagen bezig geweest om alle paarden te vangen.  Lees hier meer over de reddingsactie.



Onderzoek


Japanse wetenschappers hebben ontdekt dat de manier waarop pony’s vormen zien bijna hetzelfde is als hoe chimpansees, dolfijnen en mensen vormen kunnen onderscheiden. Voor het onderzoek moesten drie pony’s verschillende figuren uitkiezen door met hun neus een touchscreen aan te tikken. Bij het juiste figuur kregen ze een worteltje als beloning. Lees hier verder over het onderzoek.



Gedrag


Werk je op kantoor, maar zou je liever de hele dag op stal zijn? Horse Channel laat je zien dat het kantoor en de stal eigenlijk heel erg op elkaar lijken. De manier waarop kantoormedewerkers en paarden reageren op omstandigheden als weer of spanning, bijvoorbeeld. Klik hier om meer vergelijkingen te lezen.



Beeld


Of je nu mens of paard bent, een spuitje krijgen bij de dokter is voor niemand leuk. Gelukkig weet deze veearts precies hoe ze met een bange patiënt moet omgaan. Wat een geduld!