zweet
zweet

Bit Buzz: parfum met geur van paardenzweet op de markt

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: parfum met de geur van paardenzweet, maak je eigen Bedouïnenhoofdstel en tien uitgestorven paardachtigen.



Nieuws


Krijg je maar niet genoeg van die paardengeur om je heen? Een parfumbedrijf komt nu met een parfum die gebaseerd is op de geur van paardenzweet. Het luchtje is al getest bij een aantal vrouwen en de benamingen waren intens, aanwezig en ‘het heeft wel iets’. Het is niet goedkoop. Een flesje kost omgerekend 300 euro.



DIY


Wil je rijden met een bitloos hoofdstel als de Bedouïnen? Horsetalk stelde een DIY samen. De meeste Bedouïnenhoofdstellen zijn handgemaakt, het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!



Wetenschap


Ooit gehoord van de Ferghana? Vast niet, de paardachtige is al een tijdje uitgestorven. Net zoals tien anderen op dit lijstje van Horse Nation.



Welzijn


Dierenartsen in Groot-Brittannië willen dat culturele en religieuze barrières niet langer in de weg staan bij euthanasie van paarden. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland is het de verantwoordelijkheid van de eigenaar of een paard moet worden ingeslapen, maar volgens Horse and Hound zijn er veel landen in Europa waar paarden alleen op advies van de dierenarts mogen worden ingeslapen.



Meer nieuws


De politie van Noord-Brabant is helemaal klaar met de paardenmishandelingen. Voor de derde keer is in de provincie een merrie slachtoffer geworden van de paardenbeul, en de politie vraagt in Bureau Brabant naar tips over de daders.



Video


Zanger Brace is een man van vele talenten. Vrijdag zagen we in The Voice of Holland hoe hij zich voorbereidt op de liveshows: op de rug van een paard.