Transformatie Gucci
Transformatie Gucci

Transformatie: Gucci

Nieuws

Iedereen kent ze wel, paarden die een geweldige transformatie ondergingen. Gucci veranderde heel plots van een bang paard waar je niet een rustig rondje mee kon rijden in een enthousiast en moedig paard.


Ashley rol kocht de KWPN’er Gucci toen ze 17 jaar oud was. “Ik verzorgde haar al een tijdje, maar er moesten wat paarden verkocht worden. Ik was bang dat ik haar kwijt zou raken en besloot haar, na lang zeuren bij mijn ouders en rekenen te kopen.” Ashley wist dat Gucci geen makkelijk paard was, maar kende haar dus wel al. “Toen ik haar leerde kennen wilde ik niet op haar rijden want ik had al veel mensen eraf zien vallen. Toch probeerde ik het op een gegeven moment en ze bleek hartstikke leuk.”

Iets in Gucci sprak Ashley erg aan. “Ze was bang, maar ook ontzettend lief. Ze wilde heel graag voor je werken, maar ze was gewoon te angstig om relaxt te blijven.” Maar de eerste twee jaar dat Gucci bij Ashley was, waren niet makkelijk. “We hadden een klik, maar er was niets met haar te beginnen. Er was drie man nodig om haar vast te houden bij het opstijgen. Ze schrok van alles, zelfs als ze in een plasje water stapte of iemand iets te dichtbij kwam tijdens het rijden. Ze bokte en steigerde en als ze even alleen stond trok ze zich los en rende ze weg.” Ashley nam veel lessen en hoewel Gucci haar op een gegeven moment wel accepteerde, zat er niet veel vooruitgang in. “Het doel van de lessen was niet eens per se dressuur rijden, maar dat we fijn door de bak kunnen rijden en naar buiten kunnen. Met de lessen kwam wel enige verbetering, maar om het minste of geringste ging ze weer door het lint.”

Omdat Ashley vooral op een fijne manier recreatief wilde rijden, vroeg ze zich op een gegeven moment af of het wel goed was om Gucci te houden. “Ik wilde buiten rijden, springen, dressuur, lekker wandelen. Dat kon met haar allemaal niet en de lessen brachten geen verbetering, dus ik dacht: waar ben ik mee bezig?” Ashley had er verdriet van, maar zag ook in dat het anders moest en dus besloot ze Gucci te verkopen. De situatie kreeg toen een bijzondere wending. “Ik had haar op verschillende verkoopsites gezet, toen zij plots veranderde. Misschien ben ik ook anders gaan rijden, maar ineens kon ik wel met haar op een normale manier de bak door. Ze liep aan de teugel en ging met stapjes vooruit. Ik besloot haar van internet te halen en er volop voor te gaan.”

Dit gebeurde in slechts enkele weken. “Ik had haar al twee jaar en er zat geen vooruitgang in. Toen zij te koop stond en ze zo veranderde besefte ik me dat ik eigenlijk niet zonder haar kan.” En dus nam Ashley nog meer lessen dan ze al deed. “Ik doe nu letterlijk alles met haar. Ik ben laatst met haar in de zee wezen zwemmen. Dat was echt een overwinning voor ons allebei en een droom die uitkwam. Ik dacht toen ‘wow, ik ben zo blij dat ik haar niet weg heb gedaan.’ Ook rijd de combinatie nu dressuur. “Ik heb altijd gezegd dat ik nooit heel hoog in de dressuur zal rijden, maar met Gucci gaat het nu heel lekker. We starten in mei in de L2 en ik hoop dit jaar eigenlijk wel naar de M te mogen. Met veel les en oefening moet dat zeker lukken.”

P.S.: Heb jij ook een paard die een transformatie heeft ondergaan? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke maandag vind je een nieuw transformatie online.

Gucci-55
P1050348