Belonen
Belonen

Bit Buzz: Ben jij een wandelende snoepmachine voor je paard?

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Hoe voorkom je dat jouw paard je als een wandelende snoepmachine ziet?, bierfiets-ondernemer denkt aan paard en wagen, en leven met je paarden in huis.



Gedrag


Ziet jouw paard jou als een wandelende snoepmachine? Gedragsdeskundige Robin Foster vertelt in The Horse hoe je je paard het beste kunt belonen met wat lekkers en hoe je schooien kunt voorkomen of afleren.



Fun


Bierfiets-ondernemer Ard Karsten is op zoek naar nieuwe ideeën nu het stadsbestuur van Amsterdam de bierfiets uit het centrum wil weren. “Misschien iets met paard en wagen”, oppert hij. Lees hier het artikel.



Opmerkelijk


Jacqueline Martin leeft met haar twee paarden in huis, schrijft Horsechannel. Ze heeft ze van kleins af aan en ze zijn zindelijk. Dat heeft ze ze geleerd, hoewel er wel eens een ongelukje gebeurd. Lees hier hoe ze het doet.



Ti Ta Tovenaar


Heb je alle sloten al geprobeerd, komt je paard toch nog zijn stal uit. Althans, voor de pony Chunk maakt het niet uit wat voor slot je op zijn boxdeur doet. Hij weet toch nog te ontsnappen: hij klimt gewoon over de deur heen. Zie hier het filmpje.



Nieuws


Een ruiter heeft van de rechter schadevergoeding toegewezen gekregen, nadat hij en zijn paard waren aangereden door een auto. Zowel ruiter als paard raakten daarbij gewond. De Engelsman David Moore stapte naar de rechter, om de geleden financiële schade vanwege dierenartskosten terug te vorderen. Hij werd in zijn gelijk gesteld, schrijft Horse and Hound.