stefanie van de brink1
stefanie van de brink1

Tip Stefanie van den Brink: neem je tijd

Nieuws

Elke week krijg je een tip van een deskundige. Deze week is de tip afkomstig van springamazone Stefanie van den Brink.
[caption id=”attachment_52615” align=”alignright” width=”306”] Stefanie van den Brink[/caption]

“In de paardensport is het lastig om je eigen ritme te bepalen. Je wilt namelijk snel te veel en te hard van stapel lopen omdat misschien een van je voorbeelden dit ook doet. Er zijn zoveel factoren van buitenaf, dat het soms moeilijk is om je eigen koers te varen.

Daarom is het handig om gewoon voor je zelf het een en ander op te schrijven, een soort van planning te maken van waaruit je te werk gaat. Denk niet te moeilijk bij deze planning: dit kunnen namelijk al hele simpele dingen zijn zoals dressuurmatige oefeningetjes zoals een bepaald overgang of verzameling. Uiteraard is het niet zo dat je je perse aan deze planning moet houden, gaan dingen beter dan kun je misschien een aantal stapjes overslaan, gaat het even wat minder dan doe je gewoon simpel weer een stapje terug.

Dit geldt niet alleen voor een ruiter of amazone die aan wedstrijden deelneemt. Juist het leuke van onze sport is dat je op alle niveaus deze sport kunt doen. Van hobby ruiter tot aan professional, deze simpele opdracht is voor iedereen uit te oefenen.

Je zult merken dat je er zelf een stuk relaxter van wordt en dat je zo niet steeds naar anderen hoeft te kijken. Want dat is juist de reden waarom je deze planning maakt, in onze sport doe je het namelijk niet alleen maar samen, samen met je paard/pony. Zie het als een soort doelen plan voor jou en je paard/pony waar je elke keer weer naartoe werkt. Een erg leuke en leerzame manier om zo je paard/pony maar ook jezelf te verbeteren.”

“Ik wil de pen doorgeven aan Sönke Rothenberger.”
stefanie van de brink