151130074_ABFweb
151130074_ABFweb

Bit Buzz: Geef niet zomaar een pony als kerstcadeau

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Koop niet zomaar een pony als kerstcadeau, een romantisch huwelijksaanzoek, veilige spoorwegovergangen en de kerstgedachte van Lisa Nooren.



Waarschuwing


De Britse welzijnsorganisatie RSPCA waarschuwt het volk om niet zomaar paarden en pony’s als kerstcadeau te kopen, als er niet goed is nagedacht over de toekomst. “Met de kerstdagen voor de deur willen wij mensen er aan herinneren dat de ontvanger van een paard of pony als kerstcadeau, wel de zorg voor een dier op zich neemt. Dit betekent een verantwoordelijkheid voor 365 dagen en dat gemiddeld zo’n 10 tot 20 jaar lang”, vertelt een woordvoerder van de RSPCA. Lees hier meer.



Kerstgedachte


Springamazone Lisa Nooren won vorige week de Grote Prijs van La Coruna en het bijbehorende prijzengeld van 165.000 euro. Nu heeft de 18-jarige amazone bekend gemaakt dat zij een deel hiervan doneert aan het project Los Patojos dat deel uit maakt van de non-profitorganisatie JustWorldInternational. Lees hier waarom ze dit deed.



Romantisch


Een paardengek uit Engeland ontving zo’n beetje het meest romantische huwelijksaanzoek ooit (voor een paardenliefhebber dan). Nic Parkin werd op haar werk gebeld door haar vriend Matt met de vraag zo snel mogelijk naar huis te komen. Hij nam haar mee naar de stallen en vroeg haar haar ogen te sluiten. Toen ze haar ogen opende zag ze de vraag ‘Will you marry me?’ in glitterende letters op haar paard staan. Klik hier voor haar antwoord.



Veilige spoorwegovergangen


ProRail is bezig om een nieuwe, ‘intelligente’ bel bij de overwegen te installeren en wil waar mogelijk voorrang geven aan spoorwegovergangen die door ruiters en menners worden gebruikt. Weet jij een overweg die daarvoor geschikt is, geeft het dan zeker even door! Klik hier voor meer informatie.