Manegetest Blue Stables
Manegetest Blue Stables

Manegetest: Manege Blue Stables

Nieuws

Voor Bit 232 was het testteam te gast bij Manege Blue Stables, op het platteland van Weert. Het bedrijf begon vijf jaar geleden in een voormalige kippenfokkerij. De manege is bijzonder veelzijdig: er worden western- en Engelse lessen verzorgd, en het is tevens een zorgstal voor mensen met autisme, adhd, et cetera.


Welzijn van haar paarden staat voor eigenaresse Ingrid van Horne op nummer één. Daarom staan de dieren in groepsverband dagelijks op de wei of in de paddock. En als het weer het toelaat, verblijven ze de klok rond op het land. De eigenaresse wil haar klanten allereerst leren om hun paard aan te voelen. Ze moeten een onafhankelijke zit ontwikkelen en het paard durven loslaten. Dan kunnen ze ook leren hoe ze kunnen bijsturen vanuit het zadel.

Van Horne heeft tien manegepaarden. Eén ervan is getraind op westerngebied, een ander is een voormalig wedstrijdpaard. Dat dier heeft in het verleden in de Z gelopen. Verder beschikt Blue Stables over enkele pensionada’s, zoals Blue: die is inmiddels 25. Twee anderen zijn tegen de dertig jaar.

Benieuwd hoe deze manege uit de test komt? Bekijk hier alvast de uitslag. Bit 232 ligt vanaf dinsdag 22 december 2015 in de winkel.

Manege Blue Stables
Manege Blue Stables