trailer
trailer

Bit Buzz: Langdurig transport zorgt voor gezondheidsrisico’s

Nieuws

Even lekker lezen! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere de gezondheidsrisico’s van lange trailerritten, paard gestorven door vuurwerkbom en de tweede kans van twee verwaarloosde pony’s.



Onderzoek


Rijd jij regelmatig lange trailerritten met je paard? Uit onderzoek blijkt nu dat het gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. Paarden in het onderzoek liepen onder andere luchtweginfecties, darmproblemen, koorts en blessures op. Lees hier meer. 



Nieuws


De Britse Lizzie Kelly heeft gisteren geschiedenis geschreven door als eerste vrouwelijke jockey een Grade 1 hindernisren te winnen. Op de renbaan van Kempton Park won Kelly met de volbloed Tea For Two de Kauto Star Novices Chase. Lees hier meer. 



Meer nieuws


In Heusden-Zolder is vermoedelijk een paard gestorven door het afschieten van een vuurwerkbom. Op kerstavond zagen wandelaars een paard helemaal verstrengeld in de schrikdraad rond zijn wei aan de Meulkens in Heusden-Zolder. Lees hier meer.



Welzijn


Twee jaar geleden waren ze nog bijna dood, deze kerst gaat het prima met Pony’s Santa en Brussel. Ze werden voor dood achtergelaten in een weiland, maar de RSPCA redde hun leven. Lees hier hun bijzondere verhaal.



Televisie


Onlangs ging de documentaire Perfect Horse over de fokkerij van Lippizaners in première. Filmmaker Hans Fels volgt Max Dobretsberger, de manager van de Lippizaner-stoeterij in Piber, in zijn zoektocht naar het perfecte paard. Aanstaande maandag zendt de VPRO de documentaire uit op tv. Lees hier meer.