gapen
gapen

Bit Buzz: Het slaappatroon van je paard

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere de beste paardenfilmpjes van 2015, een paard dat een auto bestuurt en wat weet jij al over het slaappatroon van je paard?



Welzijn


Elke avond kruipen wij mensen lekker ons warme bedje in voor onze welverdiende nachtrust. Slapen is voor ons belangrijk, maar voor je paard natuurlijk ook. Gemiddeld heeft je trouwe viervoeter zo’n 2,5 uur slaap nodig per 24 uur. The Horse schreef een artikel over het slaappatroon van je paard en hoe je paard precies aan voldoende rust komt. Lees het artikel hier.



Fun


Het afgelopen jaar zijn er gigantisch veel leuke paardenfilmpjes op internet verschenen. We keken ze vaak met verwondering, moesten er om lachen of kregen er tranen van in onze ogen. Horse Collaborative verzamelde de leukste filmpjes van het afgelopen jaar. Klik hier om nog één keer te genieten van deze prachtige video’s.



Nieuws


Paarden stelen, dat mag gewoon niet. Zeker niet als er eerder beslag op de paarden is gelegd. Drie familieleden haalden hun twee paarden weg uit een stal in Enter nadat de deurwaarder er beslag op had gelegd. De politierechter veroordeelde het stel nu tot een boete van 500 euro waarvan de helft voorwaardelijk. Lees hier meer over het voorval.



Televisie


Heb jij afgelopen week de documentaire Perfect Horse gemist op tv? Geen nood! Op de website van uitzending gemist kun je de hele film terugkijken. Perfect Horse is gebaseerd op het boek Dier, bovendier van Frank Westerman en gaat over de geschiedenis van de Lippizaner en het creëren van het perfecte lippizanerpaard.



Video


Dat paarden zeer veelzijdige dieren zijn, hoef je ons niet meer te vertellen. Maar wist je dat ze ook auto kunnen rijden? Dit filmpje deed weer zijn rondje op internet. Het komt weliswaar al uit 1975, maar is nog altijd de moeite waard om te kijken. En wie weet levert het je wel wat inspiratie op voor een nieuw trainingstraject met je paard.