140714087_ABFweb
140714087_ABFweb

Bit Buzz: pony ernstig gewond door wensballon

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder meer: Pony ernstig gewond door wensballon, documentaire Perfect Horse en zelfverdediging te paard.



Nieuws


Een wensballon in de nieuwjaarsnacht heeft een pony op een wei in het Belgische plaatsje Massenhoven verwond. De wensballon waaide in een weiland, waardoor een pony schrok en door de draad vloog. Het tienjarig dier verwondde zich aan zijn been en buik. Het dier moet mogelijk ingeslapen worden. De eigenaresse hoopt dat de politie de ‘oplater’ kan identificeren. Lees hier meer.



Tv-tip


Onlangs ging de documentaire Perfect Horse over de fokkerij van Lippizaners in première. Filmmaker Hans Fels volgt Max Dobretsberger, de manager van de Lippizaner-stoeterij in Piber, in zijn zoektocht naar het perfecte paard. Aanstaande maandag zendt de VPRO de documentaire uit op tv. Perfect Horse is maandag 28 december te zien bij de VPRO op NPO 2 om 22.45 uur. Klik hier voor de trailer.



Opmerkelijk


Girlpower! De Britse Lizzie Kelly heeft vanmiddag geschiedenis geschreven door als eerste vrouwelijke jockey een Grade 1 hindernisren te winnen. Op de renbaan van Kempton Park won Kelly met de volbloed Tea For Two de Kauto Star Novices Chase. Lees hier verder.



Interview


De moeder van Anky, Gerada van Grunsven, durfde nooit te kijken naar de wedstrijden van haar dochter. Ze vluchtte steevast naar buiten als haar dochter een belangrijke wedstrijd moest rijden. Pas als het applaus klonk durfde moeder Van Grunsven terug naar de tribune. “Ik heb dat nooit gekund. Ik vond het veel te eng, was veel te bang dat er iets mis zou gaan,” vertelt Van Grunsven aan het Brabants dagblad.



Video


Stel je voor: je rijdt lekker ontspannen door het bos met je paard als je ineens aangevallen wordt door iemand. Wat zou je doen? Zorg dat je in ieder geval de tips leest die de politie aan Horsenation gaf en bekijk onderstaande video: