Transformatie Fair Lady
Transformatie Fair Lady

Transformatie: Fair Lady

Nieuws

Iedereen kent ze wel, paarden die een geweldige transformatie ondergingen. Fair Lady veranderde van een jong en onbeleerd paard in een lief en sterk dressuurtopper.


Maaike Trouw kwam tweeënhalf jaar geleden haar paard Fair Lady tegen op Marktplaats. “Ik was verliefd en mijn vader en ik zijn de volgende dag gelijk gaan kijken.” Maar Fair Lady zag er in het echt anders uit dan op de foto’s. “Ze was veel minder mooi en een beetje zielig. Maar toen we haar uit stal haalden herkende ik wel het loopje van het filmpje. Bovendien had ze zo’n leuk hoofd!”

Fair Lady was drie jaar en nog onbeleerd, dus Maaike besloot dat er nog veel kon veranderen in de positieve zin. “Ze kon bij ons aansterken en op gewicht komen, dus dat was geen probleem. We hebben haar eerst twee weken op rust gezet en vervolgens is ze goedgekeurd.” Maar Fair Lady werd plots ziek. “Ze was jong en nog niet geënt en had natuurlijk net een verhuizing achter de rug.” Fair Lady knapte weer op en kreeg meer bespiering.

“Na een half jaar hebben we haar zadelmak gemaakt. Eigenlijk ging alles goed, totdat we wat meer van haar gingen vragen. Dan bokte en steigerde ze. Ik werd een beetje bang voor haar.” Maar gelukkig had Maaike hulp bij het beleren en uiteindelijk ging het beter. Nu zijn Maaike en Fair Lady een half jaar verder en werken ze hard aan de basis. “We doen het rustig aan en ik vind het belangrijk dat ze lekker in haar vel zit. Nu we goed aan het trainen zijn, wil ik lekker wedstrijdjes starten.” Vorig jaar maart heeft de combinatie al een begin gemaakt. “Dat ging eigenlijk wel goed en deze maand starten we al in de L2-dresuur. “Toen ik Fair Lady kocht was ik op zoek naar een paard met pit. Zo eentje is zij er, maar daarnaast is ze ook super lief.”

De allergrootste verandering is de bespiering van Fair Lady. “Ze is aangekomen en veel sterker geworden. Het is prachtig hoe ze uitgegroeid is. Bovendien is ze altijd lief voor mensen gebleven.” De band tussen Maaike en Fair Lady is nu een stuk beter. “In het begin was ze wat angstig maar nu stelt ze zich echt open naar mij.” Maaike wil met Fair Lady het buitenrijden oefenen. “In de bak doet ze het heel goed, maar tijdens buitenritten vliegt ze nog wel eens weg.” Maaike heeft ook toekomstdromen in de dressuur. “Ik wil alles eruit halen wat erin zit en graag hogerop komen in de wedstrijdsport. Mijn einddoel voor dit jaar is M2 met winst. Maar verder stel ik niet te veel grote doelen, want dat zorgt ook voor teleurstellingen. Bovendien is ze nog jong, dus ik kan met mijn topper nog overal naartoe.”

P.S.: Heb jij ook een paard die een transformatie heeft ondergaan? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke maandag vind je een nieuw transformatie online.

wedstrijd-fairlady2