Zweet schuim
Zweet schuim

Bit Buzz: Waar komt wit, schuimend zweet vandaan?

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt je dagelijks je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: Dit denk jij bij de filmpjes van paarden die te koop staan, waar komt wit, schuimend zweet vandaan en maak lekkere ontbijtrepen voor haastige ochtenden op stal.



Achtergrond


Je hebt het overlijden van muzieklegende David Bowie niet kunnen missen. Om hem te herdenken delen we graag dit filmpje met je. Dressuurruiter Isabel Werth reed haar freestyle proef tijdens de Central Park Horse Show in Londen op de muziek van David Bowie.




Voeding


In de winter kan het soms lastig zijn om ervoor te zorgen dat je paard alles uit zijn voeding haalt. Met ruwvoer blijft je paard beter warm en is de kans op koliek kleiner, dus hoe zorg je ervoor dat je genoeg voert zonder te verspillen? Lees de tips hier.



Fun


Als je op zoek bent naar een nieuw paard en je bekijkt de filmpjes bij de advertenties, dan zijn er verschillende dingen die door je heen gaan: “1. Stop alsjeblieft met draven. Ik heb je paard alleen nog maar zien draven, alsjeblieft galoppeer en spring eens! 2. Ik hoop echt dat dit de ware is... 3. Hóéveel denk je dat dit paard waard is?! Is dat een typfout?” Lees hier de 23 andere gedachtes die je hebt bij het kijken van het filmpje van je potentiële nieuwe paard.



Welzijn


Na een intensieve training kan je paard soms flink bezweet zijn, zeker als het buiten warm is. Dat is heel normaal en niets om je zorgen om te maken. Naast een natte vacht zie je soms ook een wit schuim verschijnen, vooral tussen de billen en op de hals van je paard. Wat is dat en waar komt het vandaan? Lees het hier.



Rijtechnisch


ou jij in een auto stappen waarvan de remmen het niet doen? Waarschijnlijk niet. Ook bij paarden kun je een zekere rem installeren, zodat het veiliger is om met je paard op pad te gaan. Lees hier hoe.



DIY


In ons drukke leven nemen we niet altijd genoeg tijd om te ontbijten. Als we dan ‘s ochtends vroeg naar stal gaan - of het nu even voor het werk uit is of voor een concours - maken we er ons schuldig aan een zak chips open te trekken of helemaal niet te ontbijten. Maar op stal kun je ook gezond snacken dankzij deze overheerlijke quinoa kokos-chocolade repen.