Blog Dorien
Blog Dorien

Blog Dorien: Buitenrijden met Buddy en Loes (5)

Nieuws

Ok, zowel Loes als Fairplay zijn dus watjes. Maar in overleg weten de heren samen heel wat obstakels te overwinnen zo blijkt wanneer we voor een bosritje - bij gebrek aan een tweepaards trailer - eerst een heel stuk door een nieuwbouwwijk moeten. Loes en Fairplay lopen stijf naast elkaar, dat overlegt makkelijker en dan loopt er niemand voorop voor wie het allemaal veel enger is dan voor de ander.


[row]
[seven]

Een prima oplossing, totdat er een drietal putdeksels opdoemt die willekeurig naast elkaar op het fietspad liggen. Hoe manoeuvreer je daar nu langs zonder de ander weg te duwen of per ongeluk eerst te gaan…Loes houdt in en Fairplay dus ook. Jut en Jul. Als twee dronken mannen slingeren ze tussen de putdeksels door. Sommige situaties vinden de heren een stuk minder indrukwekkend. Een actieve, maar veel te zwaar ogende Labrador doet zijn uiterste best om vanuit de tuin die aan het fietspad grenst angstaanjagend over te komen. Oorverdovend is hond wel. Fairplay en Loes merken de chocoladebruine Labrador niet eens op en vervolgen stoïcijns hun weg. Dat moet een flinke deuk in het ego geven van de hond….en laat ons met de vraagtekens achter waarom die putdeksels nu zoveel griezeliger waren dan die hond?!

Soms moet je je paard niet willen snappen, denk ik dan. Wapperende spandoeken en draaiende betonmolens op de bouwplaats zijn lang niet zo griezelig als een klein meisje met helm op een kinderfietsje. Een rotonde over tussen het drukke verkeer door is peanuts vergeleken bij het passeren van een kippenren. Je blijft je verbazen. Eenmaal in het bos is er niets meer eng en valt de spanning van de heren af. Ontspannen draven ze over de bospaden alsof ze hier nooit iets of iemand tegen zouden kunnen komen die het inhouden waard is. Wat een heleboel bomen al niet doen voor de gemoedstoestand van je paard!

[/seven]

[five]
[panel]

Fairplay (5): [handwritten]Grote, vriendelijke reus met op bepaalde momenten een lekkere uitspatting. Zeer aanhankelijk naar andere paarden. Maakt mensen aan het lachen door zijn blik en soms de clown uithangen.[/handwritten]
Bianca (32): [handwritten]Fairplay’s eigenaar en amazone.[/handwritten]
Iluso (‘Loes’), PRE-ruin (6): [handwritten]Sensibel, intelligent, behoorlijk onzeker, liever lui dan moe, tikje eenkennig.[/handwritten]
Dorien (39): [handwritten]Iluso’s eigenaar en amazone, heeft haar eigen tekst en pr-bureau: tikje bezorgd, denkt in oplossingen, sociaal, positief en met rijden soms wat onzeker (net als haar paard). [/handwritten]

[/panel]

[/five]

[/row]

De terugweg hopen we in iets vlotter tempo af te leggen dan de aarzelende gang op de heenweg. We zijn ook benieuwd of ik bij de spoorwegovergang weer moet afstappen, of dat de heren er nu wel overheen durven lopen. Ondertussen proberen wij niet aan het scenario te denken dat er ook wel eens een trein langs kan komen. We blijven keurig in het hier en nu met onze gedachten. De terugweg verloopt soepel. We slagen erin het tempo in stap en draf actief te houden. We treffen geen treinverkeer bij het spoor en kunnen bij het oversteken allebei in het zadel blijven zitten.

Wanneer we door de nieuwbouwwijk terugwandelen en de heren een verdiende lange teugel geven, wordt Loes ineens wel heel nieuwsgierig. Wat zou hij graag bij mensen de oprit op wandelen, de tuin in om even door het raam naar binnen te gluren. Zijn terughoudendheid heeft plaatsgemaakt voor een grote nieuwsgierigheid naar de plantensoorten in de tuinen in de nieuwbouwwijk. Bianca en ik moeten er smakelijk om lachen. En stiekem realiseren we ons dat onze paarden wel heel dapper zijn. Want door steeds een stukje verder te gaan, wandelen ze nu zomaar door de nieuwbouwwijk, langs de bouwput en de kakelende kippenren. Dat kun je toch ook niet van elk paard zeggen. Van deze buitenrij ervaringen gaan we nog profijt hebben in onze gedroomde dressuurcarrière!

 Rijd ook een stukje mee!


https://youtu.be/1rMkea8IAG0
Blog Dorien
Blog Dorien