Groom
Groom

Tip Dominique Filion: presteren doe je niet alleen!

Nieuws

Elke week krijg je een tip van een deskundige. Deze week is de tip afkomstig van dressuuramazone Dominique Filion.

[caption id=”attachment_53585” align=”alignright” width=”250”] Dominique Filion[/caption]

“Toen ik dertien jaar was, reed ik mijn eerste Europese kampioenschappen bij de pony’s. Als ik er nu aan terug denk, denk ik: jeetje wat jong!

Maar in die tijd vond ik het de gewoonste zaak van de wereld. Mijn moeder bracht en haalde me elke dag van school om thuis te trainen met mijn pony. 


En zo is dat tot mijn 21ste doorgegaan. Met ieder jaar een Europees kampioenschap als hoogtepunt. Even een moment om stil bij te staan. Kan je nagaan: ieder jaar naar een EK, met de hele familie naar het buitenland! Want Do moest op wedstrijd. Na mijn 21e toen de EK’s voorbij waren, zijn we gewoon doorgegaan met de wedstrijden (nationaal en internationaal). Nu ben ik 31 en staan er nog steeds twaalf paarden elke dag te wachten om getraind te worden en op wedstrijden te verschijnen. Wat ik in al die jaren heb geleerd is: ook al ben je het grootste talent met een flink doorzettingsvermogen en de wil om te presteren en noem alles maar op, als je geen goed team om je heen hebt ben je helemaal nergens!


Denk aan: ouders, sponsors, dierenarts, hoefsmid, zadelmaker, tandarts... zo kan ik nog wel even doorgaan. Mensen vergeten vaak hoe ze tot hun geweldige prestatie gekomen zijn! Zorg dat je goede mensen die jou verder kunnen helpen om je heen verzamelt.


En dat deze mensen het beste met je voor hebben. Zodat je je druk kan maken om andere dingen zoals presteren. En als het dan zover is en je een geweldige prestatie hebt geleverd, laat je team dat dan weten! Deze mensen kunnen het namelijk erg waarderen als de fantastische prestatie die jij hebt geleverd mede door hen heeft plaatsgevonden ;-)


Ik hoop dat jullie wat kunnen met deze tip!”


“Ik geef de tip door aan Bert Rutten, deze man met zoveel paarden kennis heeft jullie vast nog wel iets interessants te vertellen.”


P.s. Daniel Deusser was helaas verhinderd. 

Dominique Filion