dood_paard_Frank_Sorge
dood_paard_Frank_Sorge

Veulen blijft alleen achter na mishandeling moeder

Nieuws

Een merrie met veulen aan de voet is vrijdagnacht toegetakeld door een dierenbeul, meldt RTV NH. Het dier heeft die gebeurtenis met de dood moeten bekopen.


De eigenaar trof haar merrie de volgende ochtend liggend in haar box in Zuidoostbeemster aan, maar was niet direct ongerust. Pas nadat ze wortels ging halen en Lieske, zoals het paard heette, nog steeds lag, kreeg ze argwaan.

De merrie was wel gewoon bij kennis en had een goede eetlust. “We legden een baal hooi tegen haar aan ter ondersteuning”, zegt haar eigenaresse. “Die trok ze naar zich toe om van te eten.”

Inslapen


Toen later die dag de dierenarts geraadpleegd werd, bleek dat Lieske van achteren was bewerkt met een scherp voorwerp. Vanwege de ernst van de verwondingen heeft de dierenarts in overleg met de eigenaresse het paard ter plekke laten inslapen.

Veulen


“We hebben nu alleen haar veulen nog”, zegt de eigenaresse aangedaan. Het lichaam van Lieske is naar Utrecht overgebracht voor verder onderzoek.

De eigenaresse is enigszins verbaasd dat de dierenbeul heeft kunnen toeslaan. “Er lopen hier zeven honden rond, maar die hebben niets gehoord.” De dader is spoorloos.