Transformatie Lord Gilroy
Transformatie Lord Gilroy

Transformatie: Lord Gilroy

Nieuws

Iedereen kent ze wel, paarden die een geweldige transformatie ondergingen. Tinker Lord Gilroy werd gekocht als recreatiepaard, maar start inmiddels M2-dressuur.




Jose Boogaard en haar man besloten drie jaar geleden een tweede Tinker te kopen. “Mijn man reed al met een Tinker en ikzelf had een Engels volbloed. De Tinker van mijn man werd een dagje ouder en had bovendien artrose. We wilden met hem blijven rijden, maar besloten dat één exemplaar erbij een waardevolle uitbreiding zou zijn.” Zodoende kwam Jose de jonge Tinker Lord Gilroy tegen en kocht ze hem. “In de tussentijd overleed mijn Engelse volbloed en toen Lord Gilroy groot genoeg was, ben ik hem gaan rijden.” Hoewel Jose en haar man Lord Gilroy kochten om er recreatief mee te rijden en hem voor de koets te zetten, bleek deze Tinker veel meer in zijn mars te hebben.

“Tijdens het zadelmak maken, werd mijn instructrice steeds enthousiaster over zijn kunnen. Toen we verder in de training waren, zei ze op een dag ‘Jose, ik zou hem voor de grap eens starten!’ En dat deed ik.” Jose en Lord Gilroy reden met succes de B-dressuur uit en startten in de L1 om al snel door te stromen naar de L2. Inmiddels rijdt Jose drie jaar met haar Tinker en behaalden ze hun eerste winstpunt in de M2. “Ik start gewoon tussen de KWPN’ers.”

“Ik reed altijd met een volbloed dus een Tinker is dan wel wat anders. Je moet echt werken, want hij loopt niet uit zichzelf. Aan de andere kant is onze carrière bizar snel gegaan. Voordat ik het wist, reden we in de M-dressuur. Ik train vaak maar drie of vier keer per week. En die vierde training is dan een strandrit. Mijn man rijdt recreatief met Lord Gilroy en ook dat gaat hartstikke goed. Voor de kar staat hij nog niet. Dat is er nog niet van gekomen, omdat we zoveel plezier in de wedstrijdsport hebben.”

“Lord Gilroy is een makkelijk en braaf paard. We kunnen met hem op wedstrijd, naar het strand en naar het dorp. Hij is nergens bang voor en altijd koel in zijn hoofd.” Jose is ook blij met haar instructrice. “Mijn instructrice is heel enthousiast over Lord Gilroy en weet dit heel goed op ons over te brengen. Dat merk ik dan ook tijdens het trainen, want Lord Gilroy loopt dan nét een tandje harder.” De grootste verandering die Lord Gilroy doormaakte, was dat hij keihard voor je wil werken. “Lord Gilroy is altijd al vrolijk geweest, maar hij was in het begin meer afwachtend. Nu laat hij echt zien wat hij in huis heeft. In de sport ben ik met hem al verder dan dat ik met mijn Engelse volbloed was. De verandering die hij doorgemaakt heeft is ongelofelijk.”

P.S.: Heb jij ook een paard die een transformatie heeft ondergaan? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke maandag vind je een nieuw transformatie online.

IMG_1013-2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA