Manegetest la Grande
Manegetest la Grande

Manegetest: Manege La Grande

Nieuws

Voor Bit 233 was het testteam te gast bij Manege La Grande in Beuningen. Het bedrijf is ruim en modern opgezet. Hier word je niet claustrofobisch!


De parkeerplaats is weids met plaats voor talloze auto’s, en het bedrijf zelf bestaat uit een grote kantine, twee binnenhallen en 68 stallen. Dit geheel is omgeven door enkele weilanden en een springwei. Buitenritten behoren hier tot de mogelijkheden. In de polders van de Waal is het mogelijk om zo’n twee uur rond te rijden.

De paarden krijgen volop de ruimte. Ze vertoeven het hele jaar door overdag in de buitenlucht, en eenmaal binnengekomen verblijven ze in stallen van 3 x 3,5 meter. Dat geldt eveneens voor de pony’s.

De manege heeft meerdere viervoeters met een sportverleden. Twee paarden hebben het in de dressuur tot Z2-niveau geschopt en eentje bereikte de M1. Een paard heeft een internationale springcarrière achter de rug en een pony wist met springen de klasse M te bereiken.

Bij La Grande vinden regelmatig evenementen plaats. Ook wedstrijden worden hier zowat wekelijks georganiseerd.

Benieuwd hoe dit bedrijf uit de test komt? Bekijk hier alvast de score! Bit 233 ligt vanaf vrijdag 5 februari in de winkel.

Manegetest la Grande