100830177_ABFweb
100830177_ABFweb

11 kleine dingen in de categorie ‘héél irritant’

Nieuws

Paarden zijn fantastisch! Dat weten we allemaal. Maar deze kleine, zeer herkenbare irritaties mogen we best benoemen. Gedeelde smart is halve smart, toch?1.


Hoe kan het dat zelfs wanneer je niets aanraakt op stal, je toch thuiskomt met zwarte handen én een gebroken nagel?

2.


Het paard van je stalgenootje heeft absoluut 0 manieren. Nee, het is niet oké dat hij zijn snotneus aan jouw jas afveegt of besluit om jou als schuurpaal te gebruiken. Het enige wat je stalgenootje zegt is “Ahh, wat schattig!”.

3.


Je laat je deken letterlijk een seconde over de staldeur hangen. Als je terugkomt ziet de deken eruit alsof hij minstens 3 jaar ouder is. En viezer. En kapot. Oh, en er staat ook iemand bovenop.

4.


Als je je paard om een ‘voetje’ vraagt geeft hij die altijd braaf. Maar dan wel de verkeerde.

5.


Iedere keer als je zijn benen afspuit ben jij op de één of andere wonderlijke manier natter dan je paard.

6.


Het gevoel van een staart die met volle kracht in je gezicht zwiept tijdens het uitkrabben van zijn achterhoeven. Auw!

7.


Om nog maar niet te spreken over het feit dat je paard altijd scheten laat als jij bij zijn achterwerk in de buurt bent. Lekker..

8.


Hooi. O-ver-al hooi. In je laarzen, in je mouw, in je haar, in je cap. ‘s Avonds vind je zelfs geregeld nog een spriet in je bh.

9.


Ligt het aan jou of hebben nieuwe spullen een gigantische aantrekkingskracht op vernielingsmonstertjes? Dat oude hoofdstel of die deken van 5 jaar oud: daar gebeurt niets mee. Die nieuwe frontriem daarentegen, of je gloednieuwe deken... Geloof ons, het ligt niet aan jou.

10.


Jouw paard verliest nooit een ijzer. Behalve op de dag van een belangrijke wedstrijd.

11.


Voor een stukje zand dat een andere kleur heeft tilt je paard zijn benen op tot aan zijn oren. En ook voor zijn eigen schaduw springt hij de lucht in! Jouw tenen? Die had hij helaas niet gezien, eerlijk waar.

Naar een idee van: Horse and Hound