zonder_zadel
zonder_zadel

Springwedstrijd zonder zadel immens populair

Nieuws

De organisatie van een springwedstrijd zonder zadel is overstelpt met aanmeldingen. Reeds 120 combinaties hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd op 27 februari in Buckinghamshire.


Bury Farm, waar de wedstrijd wordt gehouden, kan niet meer dan 45 ruiters toelaten om mee te doen. Er wordt daarom een loting gehouden onder de inschrijvers. Drie jaar geleden werd begonnen met het zadelloze springparcours te organiseren. Het eerste jaar waren er 20 deelnemers, vorig jaar 32.

In herinnering


De wedstrijd wordt gehouden ter herinnering aan Russell Pearson, een populaire ruiter. Hij kwam deze zomer om het leven bij een auto-ongeluk. Pearson steunde Bury Farm en was een enorme persoonlijkheid, volgens Gareth Jenkins van de organisatie. ,,We wilden iets terugdoen en daarom hebben we de wedstrijd aan hem opgedragen. Toen we drie jaar geleden voor het eerst de uitdaging aangingen om een wedstrijd zonder zadel te organiseren, leek het mij leuk om mee doen. Ik had alleen al in geen tien jaar gereden. Pearson leende me toen een paard van hem. Zo was hij.”

Ludiek


Het parcours bestaat uit acht hindernissen van zo’n 90 centimeter. Het is een ludieke klasse. Alle ruiters mogen tussendoor even stoppen om iets te drinken: water of iets sterkers, wat ze maar willen. Morsen is niet toegestaan.

Bron: Horse and Hound