100219847_ABFweb
100219847_ABFweb

7 Manieren waarop jouw paard je voor schut zet

Nieuws

Je paard is vaak je beste maatje, gezellig samen tutten tijdens het opzadelen of gewoon lekker naar hem kijken als hij staat te grazen in de zon. Maar helaas zorgen paarden er ook wel eens voor dat je in een nogal beschamende situatie terechtkomt ;-)
  1. Hij laat normaal niet zo veel scheten, maar als jij halverwege je proef bent op die ene belangrijke wedstrijd, dan gaat er ineens heel koor los. En dan natuurlijk het liefst ook nog net voor dat juryhokje.

  2. Je gaat lekker de waterbak in met het warme weer en je paard vindt het helemaal geweldig. Hij gaat steeds harder slaan met z’n voorbeen en het water vliegt je om de oren. Tegen de tijd dat hij klaar is, zie jij eruit alsof je zelf ook even bent gaan zwemmen.

  3. En dan is er natuurlijk ook nog die andere optie bij de waterbak. Jij rijdt vol vertrouwen in een rustige draf of galop op het water af en je paard gaat natuurlijk vol in de ankers voor het water, wat ervoor zorgt dat jij over z’n hoofd vliegt en in het water belandt. En bedankt hè...

  4. Wie belt je nou weer om 6 uur in de ochtend? De stalbaas, je paard is uit het weiland gebroken en staat nu samen met zijn vriendjes de hooivoorraad op te eten, of je even wilt komen helpen met de paarden te vangen?

  5. “Hij loopt altijd zo de trailer in hoor”, behalve dan die ene keer dat jullie haast hebben. Een uur, heel veel snoepjes en een hoop mensen met longeerlijnen later zet hij dan eindelijk een voet op de klep van de trailer. Gewoon door blijven gaan, hij loopt er vanzelf een keer in.

  6. Je bent op een rustige buitenrit en je paard ziet opeens een brievenbus, die in zijn beleving nieuw is en vooral ook opeens het engste object ter wereld is geworden. Daar ga je dan achterwaarts weer onderweg naar huis...

  7. Als je hem een snoepje geeft, pakt hij dit altijd heel lief en zachtjes van je aan, behalve als je moeder hem een snoepje wil geven. Dan verandert hij opeens in een slecht, opgevoed ongeduldig monster. “Dat doet hij anders nooit hoor.”


Maar desondanks is en blijft hij je grootste vriend :-)


Bron: Horse & Hound