Kind met pony
Kind met pony

7 dingen die de overgang van pony naar paard verzachten

Nieuws

Je bleef zo lang als dat mogelijk was met je jeugdpony rijden, maar op een gegeven moment moest je toegeven dat je te groot werd. Het werd tijd voor een paard. Bij het overgaan van pony naar paard heb je de volgende zeven dingen zeker meegemaakt.1. Geen gedoe meer met de stijgbeugels


Want is het nu beter om je beugels korter te maken en met je knieën in je nek te rijden? Of toch maar de beugels op beenlengte zodat je voeten praktisch de grond raken? Met een paard passen je benen precies om zijn buik, hoera!

2. Een paard voelt als een gestroomlijnde Mercedes


...vergeleken bij een pony, die voelt als een originele Mini Cooper. Schattig is het wel, maar je kan er vrij weinig mee en je botten klapperen wanneer je wegrijdt. Oja, en natuurlijk die prachtige draf en galop van je paard - en je pony niet meer hoeven overtuigen dat hij écht naar de volgende gang mag.

3. Springen is een hele nieuwe beleving


Je gaat in een soepele, mooie boog over de hindernis. Met je pony had je het idee dat je letterlijk een sprongetje over de regenboog maakte. 1.10 m, we komen eraan!

4. Een paard is minder eigenwijs


Je nieuwe paard zal waarschijnlijk iets minder een eigen mening hebben dan je vorige pony. Je pony moest en zou de baas over zijn weide zijn - en over jou. Je paard kun je netjes om iets vragen en dan zal hij het waarschijnlijk ook nog doen, in plaats van jou over het dichtstbijzijnde hek te gooien zodat hij van dat stukje gras kan grazen.

5. Je paard wordt niet dik


Oké, je geld zal verdwijnen in zijn voer, maar hij wordt tenminste niet al dik bij het zien van gras.

6. De spullen voor je paard zijn een stuk degelijker


Die roze staldeken met schaapjes erop was inderdaad erg leuk, toen je acht was. Maar geef toe, je schaamde je al een beetje toen je hem op je dertiende meenam naar ponykamp.

7. Je geweldige pony is nu een ander kind de kneepjes van het vak aan het leren


En geeft hem of haar daarmee niet alleen een waanzinnige tijd, maar ook een goede basis voor een leven lang paardrijden. Precies zoals hij bij jou deed. Geweldig toch?

Twijfel jij nog om over te stappen van pony naar paard? Check dan dit lijstje.

Bron: Horse & Hound