Uitgelichte afbeelding
Uitgelichte afbeelding

Plog: Dagje Flanders Horse Expo

Nieuws

Flanders Horse Expo, al vanaf de eerste editie ben ik erbij. Een evenement om niet te missen. Maar de negende editie van deze Vlaamse paardenbeurs voelde voor mij heel anders. Ik kon nu iedereen vertellen dat ik hoofdredacteur word van de leukste paardencommunity die er is: Bit![row][six] [/six][six][/six][/row]

Eerst mijn nieuwe collega’s maar eens opzoeken bij de Bit-stand. Als ik kom aanlopen, is het al lekker druk. Een goed teken! Meteen maar even een groepsfoto. Ik word meteen op de ‘regisseursstoel’ gezet *bloos*, wat een super gezellige kennismaking!

[hr] [row][six] [/six][six][/six][/row]

Niet alleen bij de stands staan veel mensen, ook bij de pistes is het lekker druk. En raad eens wie ik daar tegen het lijf loop: Jesse Drent en Eva Roemaat van Nalanta Vrijheidsdressuur. Spontaan meteen maar met z’n drietjes op de foto. Hoe leuk is dat! En ze staan ook in het komende nummer van Bit :-)

[hr] [row][six] [/six][six][/six][/row]

Op Flanders Horse Expo staat het paard in al zijn veelzijdigheid centraal. Ook voor de jeugd is er veel te beleven: je kunt even op je gemak een onderonsje hebben met een flink trekpaard, maar voor gymnastische paardenliefhebbers er was bijvoorbeeld ook een kennismakingsclinic voltige.

[hr] [row][six] [/six][six] [/six][/row]


Van al dat bijkletsen en rondwandelen krijg je wel trek. Wordt het een lekkere pannenkoek of toch een ijsje…De pannenkoek wint, eentje met een flinke schep basterdsuiker. Jummie!

[hr] [row][six] [/six][six] [/six][/row]


Terwijl de ponyruiters hun best doen om hun - soms eigenwijze – kleine viervoeters door het springparcours te loodsen, bestudeert deze jonge bezoekster vast de achterkant van de plattegrond van de populaire paardenbeurs, die - zoals elk jaar - plaatsvond in de Expo-hallen in Gent…

Na ruim zes uur slenteren langs de vele stands, bijkletsen met zoveel ‘oude’ bekenden en kijken naar veelzijdige demonstraties, rijd ik weer terug naar Nederland. Wat een gezellige dag en wat ben ik blij met alle felicitaties en gelukwensen aan de vooravond van mijn nieuwe professionele uitdaging. Ik heb er zin in!

IMG_3960
IMG_3961
IMG_3967
IMG_3968
IMG_3982
IMG_3990
IMG_3991
IMG_3993
IMG_4001
IMG_4005