manen
manen

Wedstrijdpaard met roze lokken

Nieuws

Een Brits eventingpaard heeft de hoofden van toeschouwers in Portugal doen omdraaien. Waldo III van Emma Hyslop uit Leicestershire heeft namelijk roze manen en staart.


De schimmel was helemaal roze, nadat zijn amazone hem op 20 december die kleur gaf als gevolg van een social media-actie. Als ze 30.000 likes zou krijgen op haar social media-pagina’s, zou ze haar paard namelijk roze verven. Ze voegde de daad bij het woord toen het zover was.

Borstkanker


Het doel was om aandacht te krijgen en donaties te werven voor een fonds tegen borstkanker (Breast Cancer Now). Het lichaam van Wally is inmiddels weer grijs, maar Emma houdt zijn manen en staart roze. De aandacht trekken is gelukt. Er is zijn inmiddels al honderden ponden gestort in het fonds. Ook heeft Emma inmiddels meer dan 70.000 volgers voor haar actie. Ze bedankt haar volgers en donateurs en zegt dat het doel is bereikt met het aantal volgers.

Badminton


Bij de driesterrenwedstrijd begin deze maand in Portugal werden Emma en Wally tiende. Ze hebben zich daarmee geplaatst voor de wedstrijd in Badminton, waar Wally ook weer met roze lokken zal verschijnen.

http://www.horseandhound.co.uk/news/badminton-bound-pink-event-horse-turns-heads-in-portugal-529582?utm_source=twitter&utm_medium=social&xid=horse-and-hound_socialflow_twitter

Bron: Horse and Hound