Hoogtepunt terug op jubilerend Horse Event Jean Francois Pignon
Hoogtepunt terug op jubilerend Horse Event Jean Francois Pignon

Hoogtepunt Horse Event 2016: Jean François Pignon

Nieuws

Op 9, 10 en 11 september vindt de vijftiende editie van Horse Event plaats op het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo. De dagelijkse afsluiting wordt dit jaar verzorgd door de Franse paardenfluisteraar; Jean François Pignon.


Jean François kwam voor het eerst in contact met paarden op zes jarige leeftijd. Zijn vader had een één jarige merrie gekocht, er ontstond direct een bijzondere band tussen de twee. Later begon hij samen met zijn broer een bedrijf waarin zij zichzelf aanboden als stuntmannen te paard, ze speelde hiermee onder andere in de film Wilhelm Tell.

In 1991 begint Jean François met het geven van shows waarin de paarden volledige vrijheid hebben. De shows waren gelijk een groot succes en sinds 1993 reist hij dan ook  samen met zijn paarden de hele wereld over om op te treden op verschillende grote evenementen. “De shows tijdens Horse Event 2009 en Horse Event 2011 hebben vele bezoekers tot aan tranen geroerd. Toen ik de nieuwe show zag wist ik het meteen, die moeten we hebben voor onze jubileum-editie”, aldus organisator Gijs Bartels.

Lees meer: Jean François Pignon werkt in de wereld van stilte

Horse Event 2016 vindt plaats op 9, 10 en 11 september op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Kijk voor meer informatie op www.horse-event.nl.