brillencaps_online
brillencaps_online

De mooiste zonnebril en cap voor jouw gezicht

Nieuws

Nu de zon weer wat vaker schijnt, is het tijd voor een mooie nieuwe zonnebril. Maar welk model staat jou eigenlijk het mooist? De vorm van je gezicht is hierbij bepalend, net als bij het kiezen van een nieuwe cap. In Bit Mode, die vanaf 18 maart samen met Bit 234 in de winkels ligt, geven opticien Mireille ten Have en styliste Fleur Schaaij tips voor het kiezen van de mooiste zonnebril en cap bij jouw gezicht.


Het kopen van een nieuwe zonnebril of cap kan best lastig zijn, er is namelijk nogal wat te kiezen. Veiligheid, functionaliteit en comfort staan natuurlijk voorop. Daarnaast is de vorm van je gezicht heel belangrijk bij het kiezen van een zonnebril of cap die jou goed staat. Je kunt met een model bepaalde punten van je gezicht accentueren en andere juist camoufleren. Er zijn zes gezichtsvormen te onderscheiden en voor iedere gezichtsvorm gelden een aantal do’s and don’ts bij het kiezen van een zonnebril of cap. Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? “Kies dan liever geen rond montuur, dat accentueert de ronde vorm van je gezicht”, legt opticien Mireille ten Have uit. “Door een wat hoekiger model te kiezen, met rechte lijnen, lijkt je gezicht langer en slanker.” Ook bij het kiezen van een geschikte cap is de vorm van je gezicht van belang. “Maar vergeet ook je kapsel, persoonlijke stijl en lichaamsbouw niet als je gaat shoppen voor een nieuwe cap”, tipt styliste Fleur Schaaij.

Lees in Bit Mode voorjaar/zomer 2016 nog veel meer tips voor het kiezen van de mooiste zonnebril en cap voor jouw gezicht! Voor welk model ga jij?
Bit 234 ligt vanaf 18 maart in de winkel. Of bestel ‘m online!