Details hoofd, neus
Details hoofd, neus

Paardenbeuljager wil op les bij ‘beul van Twente’

Nieuws

Paardenbeuljager Henk ter Napel zet een nieuwe stap in de jacht naar de paardenbeul(en). Hij wil in gesprek met de beruchte ‘beul van Twente, Rudolf K, die een man vermoordde maar ook tientallen dieren mishandelde. In 2004 werd hij veroordeeld tot levenslang.


“Hoe luguber het ook is: hij is ervaringsdeskundige. Wat kunnen we van hem leren om de huidige beulen te pakken? Ik vraag me af of hij mensen heeft geïnspireerd”, vertelt Henk. Hij heeft nog geen toestemming om K. in zijn gevangenis te spreken, maar zegt dat hij ‘alles op alles’ zal zetten.

Er zouden de afgelopen jaren zeker 60 paarden in ons land zwaar zijn toegetakeld met een scherp voorwerp, mogelijk vastgebonden aan een stok. Een methode die ook Rudolf K. soms hanteerde.

Meerdere dierenartsen twijfelen echter of er echt beulen actief zijn, in theorie zouden de dieren ook elkaar kunnen verwonden. Henk ten Napel gelooft daar niet in. Hij zamelde handtekeningen in om de politiek ertoe te bewegen meer druk op de politie te zetten. Hij vindt dat de politie veel actiever moet zijn in de opsporing.

Een paard van hemzelf zelf was destijds één van de eerste slachtoffers van K. Voor de Enschedeër aanleiding om de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren op te richten.

Bron: Tubantia