Opening Theo
Opening Theo

Bit Mode: Wat draagt Theo Hanzon?

Nieuws

Speciaal voor Bit Mode showen bekende dressuurruiters hun outfits. In drie afleveringen laten we de outfits zien van Theo Hanzon, Vai Bruntink en Dinja van Liere. Wat dragen zij en waarom? Theo Hanzon trapt af!


Theo start met meerdere paarden in de subtop, waaronder zijn Grand Prix-paard TOP’S Zoë, daarnaast runt hij ook nog zijn eigen dressuurstal. Zelf omschrijft hij zijn kledingstijl als casual sportief. Of Theo van winkelen houdt? “Als het nodig is koop ik nieuwe kleding, maar ik ben wel erg zuinig op mijn spullen. Ik draag mijn kleding dan ook tot dat het op is, vaak gaan mijn rijbroeken het snelst kapot bij mijn knieën. Een dagje winkelen vind ik altijd erg leuk”, vertelt hij.

[hr]

Maandag


Op maandag staat er een trainingsdag op de agenda. Theo draagt vandaag een jeans rijbroek, een poloshirt en een vest van Kingsland. “Merkkleding is niet heel belangrijk voor mij. Omdat ik (helaas) geen kledingsponsor heb, kan ik kiezen uit vele merken. Voor mij gaat pasvorm, kwaliteit en prijs boven het merk. Ik let veel op prijzen, ik kijk dan ook altijd graag naar aanbiedingen. Als iets in de aanbieding is, koop ik het sneller”, aldus Theo.

Tijdens het rijden combineert hij deze kleding met zijn brandy kleurige rijlaarzen, tijdens het les geven ruilt hij deze om voor een paar gevoerde schoenen. Zoals je gelijk al ziet, draagt Theo graag kleding in laagjes. “Ik draag veel laagjes, omdat ik het snel koud heb. Ik geef op sommige dagen soms 4 of 5 uur les per dag. Zeker als je dan in de bak staat, is het erg koud. Als ik laagjes aan heb, kan ik makkelijker even iets aan of uit doen. Het zorgt alleen wel voor een hoop extra was.”

[hr]

Dinsdag


Opnieuw zien we de brandy kleurige rijlaarzen van Theo, maar vandaag gecombineerd met een lichte rijbroek. Tijdens het les geven die dag draagt hij ook nog een muts en sjaal, je moet tenslotte wel lekker warm blijven.

 

 

[hr]


Woensdag


Vandaag geeft Theo een aantal clinics. Even geen rijkleding dus, maar er wordt wel goed nagedacht over de kledingkeuzes. “Als ik een clinic geef, let ik wel op wat ik draag. Ik kies dan vaak voor casual kleding. Ik heb mijn kleding eigenlijk opgedeeld in paardenkleding en ‘gewone’ kleding. De paardenkleding draag ik echt in de stallen en tijdens het rijden, als ik naar een clinc ga draag ik toch snel de ‘gewone’ kleding. Dit is vaak wat netter en  representatiever.”[hr]

Donderdag


Ook vandaag staat het geven van lessen op de planning, dus opnieuw zien we lekker warme schoenen. Ook zien we weer veel laagjes kleding, opvallend is het terugkerende thermohemd.

Dit hemd is dan ook Theo’s favoriete kledingstuk, “omdat ik het snel koud heb en altijd meteen na het rijden een paar uur moet lesgeven, zijn deze hemden echt ideaal. Ze houden me warm en door het ademende materiaal heb je nooit een natte rug.”

[hr]

Vrijdag


Vrijdag staat in het teken van trainen, vandaag dus een simpele outfit. Als we de week van Theo tot nu toe bekijken valt het ons op dat hij elke training dezelfde laarzen draagt. “Laarzen zijn voor mij heel belangrijk. Ze bepalen je uitstraling, maar zeker ook het gevoel dat je tijdens het rijden hebt. Sinds ik deze laarzen van DeNiro draag, heb ik nog meer comfort en gevoel tijdens het rijden.”

[hr]

Zaterdag & Zondag


In de week dat Bit Theo volgde, reed hij in mee in verschillende klasses op het KNHS Indoorkampioenschap Subtop. Daarvoor heeft hij twee wedstrijdjasjes, voor in het ZZ-Zwaar een kort jasje en voor de Lichte en Zware Tour een slipjas. Deze slipjas kreeg hij voor zijn opname in het B-kader.

[hr]

Wat draag jij?


We zijn natuurlijk niet alleen benieuwd naar de kleding van bekende ruiters, maar ook naar die van jou! Deel jouw outfit via instagram met #BitMode en volg ons natuurlijk op @Bitpaarden!
Dinsdag
Donderdag
Maandag
Vrijdag
Weekend
Woensdag