Bonfire
Bonfire

Anky herdenkt Bonfire op zijn verjaardag

Nieuws

Anky van Grunsven heeft een emotionele dag vandaag. Het is namelijk de verjaardag van haar overleden toppaard Bonfire. "A special day to remember my hero. It is Bonfire’s birthday", twitterde ze vandaag.

[caption id="attachment_1362" align="alignright" width="200"] Anky en Bonfire tijdens de covershoot van Dressuur Magazine.[/caption]

Het is alweer drie jaar geleden dat de grote bruine dressuurtopper overleed.  Op maandag 28 oktober 2013 twitterde Anky: "Mijn hart is gebroken. Bonfire is overleden.’’ Anky heeft Bonfire laten cremeren en zijn as uitgestrooid.

Goud


Bonfire kwam op 21 maart 1983 ter wereld. Anky kocht hem toen hij tweeënhalf jaar oud was. "Op die leeftijd is het natuurlijk heel moeilijk inschatten of een paard veel talent heeft voor dressuur maar ik zag toch al dat hij wel eens heel speciaal kon zijn. Nog altijd is hij mijn favoriet. Het moment van olympisch goud in Sydney in 2000 is echt onvergetelijk. Ik ben dankbaar hem zo lang gehad te hebben", schrijft ze over hem op haar website.

30 jaar


De Oldenburger werd 30 jaar oud. Anky heeft hem in oktober van zijn dertigste levensjaar in laten slapen. Hij had een bijnierziekte en kreeg de laatste weken ook ontstekingen in zijn hoeven.

Met Bonfire haalde Anky haar eerste olympische titel. De combinatie won goud in 2000 op de spelen in Sydney.


  

Filmpje van de covershoot met Bonfire voor Dressuur:
Bron: Anky.com, Twitter.com, Omroep Brabant.
Bonfire