mest, paardenpoep, mesten, foto Arnd Bronkhorst
mest, paardenpoep, mesten, foto Arnd Bronkhorst

Wat zegt zijn poep over jouw paard?

Nieuws

Iedereen poept. Feit. Maar zegt de poep van jouw paard iets over zijn persoonlijkheid? Volgens blogger Maria Wachter wel. Ze keek een tijdje naar de poep van de paarden bij haar op stal en trok een conclusie. Met een knipoog natuurlijk ;).


Disclaimer: deze gids is geschreven humor als insteek en het kan dus zijn dat jouw paard een totaal ander karakter heeft dan hier bij zijn drollen beschreven staat. Geen paniek! Er is niets mis met hem. De ontlasting van je paard is wél een indicator van zijn algehele gezondheid. Meer lezen over hoe je kunt kijken of je paard gezond is aan de hand van zijn poep? Klik hier. 

1. De doodnormale drol


Dit paard produceert normale, zachtharde drollen. Met een groenbruin kleurtje en in de vorm van appeltjes: doodnormaal, heel voorspelbaar en extreem saai. Paarden die zo poepen zijn zoals hun drollen: voorspelbaar en normaal. Ze worden vaak ‘mak’, ‘kindvriendelijk’ en ‘bomproof’ genoemd en hebben geen vreemde streken. Ze hebben een normale kleur zoals bruin of vos. Als ze een mens zouden zijn zouden ze een kantoorbaan hebben, genieten van Starbucks koffie en de eigenaar zijn van een Golden Retriever genaamd Sparky.

2. De explosieve, nerveuze kak


Dit paard is de Picasso onder het poepen. Normaal heeft je paard ‘doodnormale’ drollen, maar wanneer hij nerveus raakt begint hij gewoon te spuiten. En hij komt met gemak een meter ver, dus zodra hij maar een beetje gestrest raakt begeef je je niet meer in de buurt van zijn achterste. Hij heeft ook echt talent om schone dingen te raken, zoals je nieuwe trailer en het juryhokje.

Maar dit paard is een creatieve individu. Hij is waarschijnlijk ook een kei in het openmaken van staldeuren, inbreken in het voerhok en kent veel kunstjes. Hij is soms een beetje onvoorspelbaar en spooky onder het zadel en houdt ervan om af en toe flink te bokken, maar is vreselijk intelligent. Als hij een mens zou zijn zou hij hersenchirurg of CEO zijn, maar wel eentje die nagelbijt.

3. De olifanten-kakker


Paarden die deze grote hopen produceren behoren meestal bij de trekpaarden-tak. Deze paarden hebben een gigantische eetlust, zijn rustig en bijna nooit ergens bang voor. Niets krijgt hun van de wijs, ze moeten ten slotte een tijdje stilstaan om deze grote jongen te lossen. Ze zijn makkelijk te houden en eten vrijwel alles. Brok hebben ze vaak niet nodig, maar ze zullen je overtuigen van het tegenovergestelde.

De olifanten-kakker is misschien niet het meest heldere licht, maar zijn rustige karakter maakt het gebrek aan hersencellen ruimschoots goed. Als hij een mens zou zijn dan zou hij waarschijnlijk werk met eten doen, zodat hij gratis van al het lekkers kon snoepen en niet teveel na hoefde te denken.

4. De muzikale mester


Dit paard maakt er maar meteen een heel concert van. Elke drol heeft een andere melodie. Deze paarden hebben veel gevoel voor humor, doen hun best om hun brokken te verdienen en zijn fijn in de omgang. Ze zijn het beste in publieke functies, zodat ze het publiek aan het lachen kunnen maken: als politie- of koetspaard bijvoorbeeld. Ze zijn keihard, leven vaak lang en worden bijna nooit ziek.

Ze zijn de paardenequivalent van leraren, bouwmedewerkers, politiemensen en rocksterren.

5. De kan-niet-op-één-plek-kakken-kakker


Deze paarden hebben slordige stalgewoonten. De hebben misschien normale mest, maar ze verspreiden dat wel over de gehele oppervlakte van de stal. En ze genieten er nog van er doorheen te lopen of - nog erger - erin te gaan liggen. Per voorkeur met hun hoofd. De stal van dit paard uitmesten duurt net zolang als drie ‘normale’. Ze zijn wel braaf onder het zadel, kunnen van alles maar niets eigenlijk écht heel goed. De meeste van deze paarden hebben een aantal eigenaren gehad en ze zijn 99 procent van de tijd mentaal stabiel, maar de ene andere procent herinnert je er vaak aan waarom hij in de eerste plaats eigenlijk op Marktplaats stond.

Als ze een mens zouden zijn, zouden deze paarden minstens twee keer gescheiden zijn, een baan hebben die ze haten en rondrijden in een hybride auto. Niet omdat ze om het milieu geven, maar omdat ze hun benzinegeld uit willen geven aan wijn.

Dus, in welke categorie valt die van jou? ;-)


Bron: Horsenation