Mager
Mager

‘Grootste paardenmishandeling ooit’ in Australië

Nieuws

In Australië is een man opgepakt nadat er tientallen dode en uitgehongerde paarden werden gevonden op zijn erf. De Australische media spreken van een van de grootste diermishandelingszaken ooit in het land.


De zaak kwam aan het licht toen buren van de man klaagden over de stank die van het terrein in de plaats Bulla kwam. Toen ze gingen kijken waar de lucht vandaan kwam, vonden ze zeker 22 dode paarden. Het zou gaan om voormalige racepaarden.

Op het erf van de man waren nog eens 23 paarden die ernstig ondervoed waren. De dieren waren compleet uitgemergeld. Een van de dieren was er zo slecht aan toe dat een dierenarts het paard meteen liet inslapen.

Een van de buren sprak in de krant The Age over een ‘gruwelijke’ ontdekking. “Er was geen grasspriet meer over, er lag alleen maar stof’’, vertelde de vrouw. “Er lagen stapels botten. Witte botten, dus ze lagen er kennelijk al lange tijd.’’

De eigenaar van de dieren kan twee jaar celstraf krijgen. Volgens de advocaat van de man kampt hij met fysieke en psychische problemen. Wel was hij zich ervan bewust dat zijn dieren er slecht aan toe waren, zegt zij.

Klik hier voor een filmpje. 

Bron: RTL Nieuws / The Age