Transformatie Winny
Transformatie Winny

Transformatie: Winny

Nieuws

Iedereen kent ze wel, paarden die een geweldige transformatie ondergingen. Rani van Puynbroeck kreeg haar paard Winny vier jaar geleden, toen hij eruit zag als een bange en magere draver. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een mooi en blij paard.


Rani kreeg draver Winny voor haar veertiende verjaardag. “Hij kwam net uit de drafkoersen en kon letterlijk alleen maar draven. Hij was mager en had een trieste blik in zijn ogen.” De eerste keer dat Rani proefreed op Winny crosten ze dan ook door de bak. “Ik was behoorlijk geschrokken maar mijn zus had meer lef en Winny bleek het redelijk goed te doen.” Zodoende ging Rani met Winny naar huis. Waar ze in het begin nog wat schaamte voelde voor het arme dier dat ze meenam, besloot ze al snel dat ze er een succes van wilde maken. “Ik besefte me: hij is van mij en ik wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij er knap uitziet en braaf is tijdens het rijden.”

Rani waste Winny en voerde hem bij. De eerste momenten op pad waren simpele wandelingen. “Eigenlijk ging het ’t eerste jaar erg goed. Hij was braaf en rustig en op een gegeven moment konden we ook netjes galopperen.” Twee jaar geleden ging het echter bergafwaarts. Winny werd brutaler en bokte om Rani van zijn rug te krijgen. Rani nam privélessen waarin er meer aandacht was voor de combinatie. “Deze lessen hebben enorm geholpen. Ik ging dagelijks met hem aan de slag. Niet per se lang en intensief, maar ik zorgde er wel voor dat hij dagelijks even aan het werk is.”

Inmiddels is Winny een lief en mensgericht paard. “Hij begroet je in stal en komt met zijn hoofd naar je toe. We rijden zelfstandig, wat heel goed gaat en bovendien heb ik mijn ruiterbewijs met hem behaald.” Ook qua uiterlijk is Winny erg veranderd: hij ontwikkelde spieren in zijn nek en achterhand en heeft een stralende vacht. “Op dit moment springt mijn zus 90 cm met Winny op officiële wedstrijden. Binnenkort wil ik zelf starten met springen en hoop ik ooit met hem op springwedstrijd te kunnen. Ik had nooit gedacht dat we zo ver zouden komen samen.”
10250658_10202704300061723_1490635731_n