Stallen
Stallen

Manegetest: Holzik Stables

Nieuws

Voor Bit 235 was het testteam te gast bij Holzik Stables. Dit bedrijf is op het platteland ten zuiden van Enschede gevestigd. Het is een bedrijf met veel mogelijkheden: allereerst is er twee grote binnenmaneges en een overdekte round pen te vinden, vervolgens liggen er twee buitenbanen nog een round pen. De accommodatie wordt vaak gebruikt voor evenementen, zoals dressuur- en springwedstrijden, FNRS-proeven en crossen.


Positief: alle viervoeters halen ’s zomers en ’s winters dagelijks een frisse neus. Ze staan in groepjes bij elkaar op het weiland. In de winter krijgen ze daar extra ruwvoer.

De manegeles die het testteam meemaakt is ronduit geslaagd. De vrolijke instructrice hanteert een humoristische en losse stijl. Dat zorgt ervoor dat de testruiter na de les erg vrolijk van haar paard af stapt. Dat paard is overigens een verhaal apart. In de stal gedroeg ze zich als een furie, maar eenmaal onder het zadel bleek ze ook engelachtige kanten te hebben.

Benieuwd hoe dit bedrijf uit de test komt? Bekijk hier alvast de score. Bit 235 ligt vanaf vrijdag 22 april in de winkel. Of bestel ‘m online!

Manegetest Bit 235
Les