galop (2)
galop (2) 8 tips: film je training of proef goed

Een betere galop in 20 minuten

Nieuws

In twintig minuten een betere galop? Hierbij een oefening met behulp van schouderbinnenwaarts.


Het ultieme doel van deze oefening is om de ruiter te helpen het binnenachterbeen te activeren en beter onder te brengen voor het aanspringen in galop. Het is de bedoeling dat dat een bergopwaartse overgang is.

Voorwaarden


Voordat je deze oefening doet, zal je paard goed moeten kunnen buigen en de hulpen moeten begrijpen voor het naar binnen brengen van zijn schouder. Je paard zal ook al een beetje moeten kunnen verzamelen in de draf. Dat hoeft geen volledige verzameling te zijn, maar wel genoeg om de drafpassen iets te kunnen verkorten.

Aan de slag


Vraag schouderbinnenwaarts in draf, langs de lange zijde van de rijbaan. Zorg dat je de juiste buiging hebt. Dan zal het binnenachterbeen op de juiste manier worden neergezet om een gedragen galopovergang te kunnen maken.  Ga in galop over en maak een grote volte. Je galop moet een mooie sprong hebben met voldoende impuls vanuit de achterhand. Zorg dat je galop hetzelfde blijft op de volte.

Wat er fout kan gaan


Let erop dat je niet teveel binnenteugel gebruikt bij de schouderbinnenwaarts. Hiermee laat je het paard juist op zijn schouder vallen en daarmee kun je geen goede galopovergang maken. Als het paard teveel buiging in de hals heeft, mist het binnenachterbeen zijn dragende werking en daarmee krijg je ook geen goede galopovergang.

Bron: Blog Equo Events