Queenie1
Queenie1

Paradepaardje: Queenie verjaart op dezelfde dag als haar baasje

Nieuws

Van trouwe Tinker tot ritselige Belg, van fanatieke minishet tot atletische Shire. In deze rubriek gaan we op zoek naar de niet alledaagse paardenrassen en hun talent. Dat hoeft niet per se dressuur te zijn of springen. In deze rubriek zetten we deze opvallende paradepaardjes in de schijnwerper. Vandaag: Queenie, Tinker x NRPS.Kinderen in het dorp kennen haar en roepen haar naam als Patricia Voorrips (29) uit Ammerstol (Zuid-Holland) voorbij rijdt op haar E-pony Queeny. Veel mensen vinden het een mooi paardje. Patricia geniet van de complimenten. Zelf vindt ze Queenie ook prachtig met haar drie kleuren bonte uiterlijk: “Ze is vosbont met een zwarte staart en zwart-witte voorpluk. Dit sprak me, naast de blik in haar ogen, erg aan.”

Drachtig


De merrie Queenie meet 1.58 meter en is een kruising tussen een Tinker en een NRPS E-pony. De vriendin van de zus van Patricia kocht de E-pony via een handelaar. Ze bleek tot haar verrassing drachtig te zijn van Queenie. Patricia kent zodoende Queenie al vanaf dat ze veulen was. “Ze is al haar haar hele leven in mijn leven. We zijn samen opgegroeid en zelfs op dezelfde dag jarig en schelen daarbij precies tien jaar van elkaar. Op zaterdag 30 april is ze 19 jaar geworden en ik 29. Ik hoop dat ik haar nog lang bij me mag hebben.”

Gekocht


Queenie was van een vriendin van Patricia’s zus, maar die verkocht haar aan een manege-eigenaar toen ze twee jaar oud was. Patricia, toen zelf twaalf jaar, ging haar verzorgen. “Toen de manege-eigenaar haar manege verkocht, heb ik Queenie op twaalfjarige leeftijd over gekocht. Ik vond het vreselijk als ze ergens anders heen zou gaan. Ik was toen net klaar met mijn studie en had een baan, dus het was de ideale tijd om haar te kopen.”

Bang


Op de manege had Queenie echter nog niet zoveel geleerd. “Ze was niks gewend, was bang voor water met wassen en buitenrijden was een drama. Na heel wat tijd, geduld en energie zijn we stapje voor stapje verder gekomen.” Alleen blijft trailerladen een probleem. “Ze is op de stal waar ze nu staat geboren en nooit weg gegaan.”

Tranen


“Vroeger heb ik wel wat wedstrijdjes gereden, maar nu is het puur recreatief. Ik rij veel buiten. Voorheen sprong ik ook vaak met haar, maar door een blessure destijds doe ik het nu niet meer. Op dit moment kan Queenie het beste buiten rijden, dit doen we erg vaak en graag. Ze ontspant er onwijs van. Pas geleden zijn we bij een strandje aan de rivier zelfs het water ingegaan en stond ze tot haar buik in het water en genoot ervan!  Toen kreeg ik ook echt wel tranen in mijn ogen. Daarnaast doet ze met rijden in haar bak ook nog erg haar best. Voor haar 19-jaar loopt ze echt nog de sterren van de hemel. Ze is erg fanatiek in dressuur en werkt graag voor je. Verder heb ik een begin gemaakt met beleren voor de wagen (ik heb zelf mijn menbewijs gehaald tijdens een blessure van haar), dit pakte ze goed op maar ligt op het moment even stil.”

Zacht karakter


Een knuffelkont is Queenie niet volgens Patricia, maar ze heeft een heel zacht karakter. “Ze is erg op mij gericht. Ik hoef maar voorbij te lopen zonder iets te zeggen en dan herkent ze me en hinnikt ze naar me. Toen ze jong was en net onder het zadel, had ze een korte wilde periode, maar nu is ze altijd erg braaf en laat ik er ook wel eens kleine kindertjes op rondstappen. Verder heb in twee verzorgers voor haar, waarvan een oudere dame die te groot is voor Queenie. Zij poetst haar en wandelt en doet grondwerk en dubbele lijnenwerk met haar. De andere verzorger rijdt Queenie een keer in de week.”

PS: Heb jij ook een Paradepaardje? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke zondag vind je een nieuw Paradepaardje online.

Queenie10
Queenie6